Через українські атаки окупанти сповільнились на Харківщині - WP

Через українські атаки окупанти сповільнились на Харківщині - WP

На Харківському напрямку українські удари по російських лініях постачання призупинили наступ окупаційних військ, що були змушені шукати їжу, воду та боєприпаси.

Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на українських польових командирів.

В матеріалі зауважується, що перехоплені розмови російських військових, а також інтерв'ю з 10 українськими командирами і військовими свідчать про відчайдушну ситуацію для російських підрозділів, які втрачають особовий склад і динаміку просування : "... малюють картину все більш відчайдушного стану російських сухопутних військ, які втрачають особовий склад і динаміку після повторного вторгнення через кордон у травні".

Для прикладу The Washington Post наводить розшифровку однієї з перехоплених радіорозмов: російський солдат наказує іншому переконатися, що прибулі війська, відповідальні за перевезення вантажів, розуміють, що існує гостра нестача їжі і води. "Тут нічого немає", – цитує видання.

Наведені у матеріалі перехоплені розмови окупантів свідчать про те, що противник зараз стикається зі значними труднощами у забезпеченні достатньої кількості маршрутів постачання для задоволення потреб війська.

"В одному з повідомлень російський солдат розмовляє зі своїми батьками, розповідаючи їм, що він знаходиться поблизу українського села Липці, де його підрозділ втратив кількох людей і у нього закінчилася їжа. "Нам не було чого їсти, але ми знайшли банку вина і пили його два дні"", – передає видання.

В іншому повідомленні йшлося про те, що окупанти не бажають просуватися вперед, цитували слова одного з росіян: "У мене немає наказу".

В матеріалі також наводять слова 42-річного солдата 57-ї української бригади – Андрій Щербина вказав, що з перехоплених розмов стає зрозуміло: росіяни обмежують споживання води, випиваючи лише по 250 мл.

"Наша головна мета — не дати росіянам налагодити маршрути постачання. Якщо ви перекриваєте воду і їжу, вони опиняються в дуже поганому стані", – говорить він.

Разом з цим наводять слова іншого солдата піхоти – 37-річний Андрій зауважив, що зі збору розвідданих він знав про те, що Росія "мала багато поранених і у них були проблеми з їжею та водою".

Поділитися сюжетом

Останні новини

Пенсіонерів обкладуть податками: кому доведеться платити

Сирний десерт для любителів кави: рецепт від переможниці "Зважені та щасливі"

Росіяни вдарили по Запоріжжю: про які наслідки відомо

У Білому домі розкрили подробиці запланованого візиту Байдена на «Рамштайн»

Непорозумінь з ТЦК має стати менше: які правила посилять контроль

Зберегти та примножити: українцям порадили, де краще тримати заощадження

Мобілізація в Україні: запроваджено нові правила бронювання

Китаїв: місто чи фортеця?

Китаїв: місто чи фортеця?

Чим удобрити яблуні взимку, щоб отримати кращий урожай наступного року

Школярів можуть відправити на дистанційку: у Міносвіти назвали умову

Як посадити нарциси восени, щоб вони пережили зиму: дієві методи

Які українські монети можна продати за 55 000 гривень: перевіряйте гаманці та скарбнички

Пенсії під загрозою: що робити українцям, якщо ПФУ відмовив у виплатах

Смачнюща закуска зі звичайного буряка: фіналістка "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт