Наталія Козловська за хабар ввела в експлуатацію незакінчену будівлю у Львові

Наталія Козловська за хабар ввела в експлуатацію незакінчену будівлю у Львові

“Не можу мовчати, хоча інспектори просили їх “не здавати”… С*ка! 20 тисяч баксів прямого хабаря очільнику ДІАМ від забудовника, за введення в експлуатацію НЕЗАКІНЧЕНОГО багатоквартирного будинку на вул. Кастелівці – вул. Академіка А. Сахарова зі знесенням існуючої будівлі у Львові”, – пише активіст Віктор Глеба. Це при тому, що облаштунку ще не прибрали, а будівельні роботи ще тривають.

За словами активістів, гроші були передані “нагору” через фейкову активістку, юристку, членкиню Конфедерації, подругу і помічницю заступниці міністра Наталії Вікторівни Козловської – Данчук Ольгу Олегівну.

Ольга Данчук.

Данчук пов’язана з Козловською через свою львівську подругу Віту Павлів, яка раніше працювала в ДАБІ у Львові, а зараз є співробітницею міністерства Козловської. Віта Павлів пов’язана з Данчук через частки у спільному підприємстві ТОВ “Гарбудзахід”.

Історія інциденту.

Під час перевірки вищезгаданого об’єкта будівництва головними інспекторами департаменту ДІАМ Костівим Ростиславом та Підківкою Мартою було виявлено низку порушень.

Олександр Новицький

Олександр Новицький, голова ДІАМ , взявся розв’язувати проблему після дуже інтенсивного телефонного дзвінка Ольги Данчук, яка також перебувала на місці в стані сильного алкогольного сп’яніння. Данчук набралася сміливості і наказала інспекторам будівельного нагляду розповісти їм, які дефекти вони не повинні фіксувати за жодних обставин, погрожуючи їм зв’язком з Новицьким і можливим майбутнім звільненням інспекторів за її особистою вказівкою. Так воно і було. Цікаво, що Марта Підківка є 100% спільницею Данчук та їздить на всі об’єкти “рішали-юристки”.

Після цього дзвінка Новицький особисто доручив їй зв’язатися з Данчук і зберігати спокій. Оскільки Новицького не задовольнили результати перевірки, які свідчили про порушення норм і законів він призначив повторну перевірку, яка була особистою вигадкою і порушувала положення чинного законодавства, а саме “порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів з метою одержання неправомірної вигоди”.

Вирішити проблему взялася перший заступник директора ДІАМ Ірина Гіоане, близька соратниця Ольги Данчук.

За вказівкою директора ДІАМ Новицького, головний інспектор відділу, що здійснює ліцензійно-реєстраційну роботу, Бабич Світлана Вадимівна (протеже директора Новицького), котра була помічена в порушенні норм чинного законодавства та у вчиненні протиправних дій, таких як видача сертифікатів готовності та надання неправдивих свідчень органам досудового слідства. Маючи проблеми з правоохоронними органами, вона зареєструвала недобудову на вул. Кастелівка-Академічна та видала сертифікат про готовність до експлуатації з одночасним знесенням існуючої будівлі.

Бабич Світлана особисто дала вказівку інспекторам Костова та Підківки викреслити зауваження з їхніх актів, а також вимагала сфальсифікувати фотозвіт. Після підписання акту прийому-передачі Ольга Данчук прийшла до Олександра Новицького і передала йому 20 000 доларів на знак подяки за допомогу.

З цих “$20” найбільший інтерес викликає сума, яку Новицький виділив Світлані Бабич, яка, підписавши акт прийому-передачі, взяла на себе всю кримінальну відповідальність.

Зустрічі цієї помічниці з посадовцями Мінрегіону нижчого рівня були предметом моніторингу активістів. Зокрема, нагрудні камери інспекторів фіксували їхні розмови з нею.

Із записів видно, що акт приймання в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта був виданий за вказівкою голови ДІАМ Новицького Олександра Валерійовича. Іншими словами, це свідчить про те, що квартири на вул. Кастелівка – вул. Академіка Сахарова були замовлені разом зі знесенням існуючої будівлі (ЖК “Авалон Прайм”), з численними порушеннями ДБН, закону та ДСТУ.

Також відомо, що Ольга Данчук під час передачі грошей вимагала від Новицького звільнити інспекторів, так само, як було звільнено керівника ДІАМ у Львові, щоб посадити в це крісло зручну для неї та Гіоне – Ільницьку.

Всі ці розмови були записані на нагрудні камери інспекторів. Залишається сподіватися, що Віктор Глеба оприлюднить і це відео.

Зовнішня думка.

Цікаво буде подивитися, як поведе себе Семен Кривонос, який був тегнутий у дописі на Фейсбуці, проте він цю мітку з себе зняв. Адже саме Кривонос лобіював призначення Новицького та Гіоане як антикорупційних активістів та експертів у сфері містобудування.

Наталія Козловська

Реакція Козловської – це передбачуваний висновок. Наталія Вікторівна тепер докладе всіх зусиль, щоб домогтися звільнення Новицького, оскільки він занадто некомпетентний, щоб заробляти собі на життя, виконуючи замовлення.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як виростити вдома зелену цибулю: господині назвали найпростіший спосіб

Книгарні Києва вигадали, що робити з російськими книжками – вигода очевидна

Збережіть свій номер Київстар, Vodafone та lifecell: простий спосіб змінити мобільного оператора

Як виростити огірки у мішку восени: найпростішй метод городників

NASA обіцяє шокувати новинами про інопланетян

Ретроградний Юпітер 2024: екстрасенс Дарина Фрейн розповіла, що обов'язково треба зробити у цей період

Яку пенсію отримують родини загиблих військових

Хрусткі чебуреки з соковитою начинкою: переможець "Мастер Шеф" розкрив рецепт

Ірма Вітовська розповіла про повернення Влада Ями та Олександра Еллерта: "Хтось більше здружився з дияволом"

Він поїхав до Туркменістану, щоб переймати досвід, - Михайло Шейтельман про путіна

Як засолити врожай часнику на зиму швидко: господині поділились унікальним методом

Вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде

Дарина Фрейн розповіла, чи закінчиться гостра фаза війни до Нового року

Це буде розмова глухого з німим, - політтехнолог про можливий дзвінок Шольця Путіну

Українська косметика злетить у ціні: дісталися європейські стандарти