Окупанти вже планують втечу: Маломуж назвав найперспективніші для ЗСУ ділянки фронту

Окупанти вже планують втечу: Маломуж назвав найперспективніші для ЗСУ ділянки фронту

Росія змушена перекидати військові резерви для протистояння наступу Сил оборони в Курській області, тож для українських військових відкриваються перспективи щодо звільнення від окупантів низки території.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів генерал армії України, ексголова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

"Росія змушена перекидати боєздатні підрозділи з фронту в Україні на курський напрямок, де Сили оборони проводять операцію. В майбутньому це буде послаблювати наступальний потенціал ворога на багатьох напрямках фронту. Українські військові будуть готувати нові операції саме в тих місцях, які для ворога є найслабшими. В цілому, новою українською стратегією стане завдання ударів по ворогу та, де він найбільше цього не очікує", - розповів Маломуж.

За його словами, Росія не має стратегічних резервів, які вони могли б вести активні бойові дії.

"В Росії наразі немає підготовлених військових ресурсів, тому вони змушені проводити мобілізацію і рекрутинги, обіцяючи величезні кошти. Ті 360 тисяч військових, які вони готують за останні пів року, вони намагаються направити і на схід України, і на прикриття кордонів - а це окрім Курської області, ще і Бєлгородська, Ростовська і Брянська. Боєздатних частин в Росії для цих потреб немає, тому їх доведеться знімати з фронту", - пояснив ексголова Служби зовнішньої розвідки України

За словами Маломужа, для росіян є ділянки кордону, які вони не можуть оголяти.

"Кордон Росії з країнами НАТО, Ленінградський округ, кордон з Фінляндією - Росія змушена тримати тут цілі армії, тож зняти з цих ділянок боєздатні підрозділи не може. Тобто, сконцентрувати велику кількість ресурсів Росія не зможе", - наголосив Маломуж.

Також він назвав найслабші напрямки для Росії і найперспективніші для Сил оборони України.

"Ми можемо викинути ворога з Вовчанська - для цього вже є передумови. Не маючи резервів, окупанти будуть змушені тікати або ж будуть знищені. Так само і по низці секторів на сході і на півдні, де у ворога є слабкі місця. Також можлива і велика операція по Криму - ворог нічого не зможе зробити, коли будуть знищені всі логістичні шляхи, Керченський міст, поромні переправи і пускові установки. Таким чином Крим для росіян перетвориться з фортеці у велику пастку.

Як ми бачимо, частина аеродромів в Криму вже повністю знищена - два з п'яти взагалі не функціонують, а три знаходяться під нашими ударами. Другий аспект - знищено 30% Чорноморського флоту РФ включно з ракетоносіями, у ворога залишилося два боєздатних підводних човни і 40% ракетоносіїв.

Наразі ми маємо розвіддані практично про всі вогневі засоби ворога в Криму і можемо завдати одномоментного удару усіма наявними засобами, щоб повністю знищити його оборону. Ба більше, я добре знаю зі своїх джерел, що російські військові в Криму вже зрозуміли, що доведеться тікати, особливо ті, які мають сім'ї. Таким чином, українські військові мають дуже хороші перспективи щодо проведення стратегічної операції по звільнення окупованої частини Херсонської області і Криму", - резюмував Маломуж.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зробив натяк на те, що українська армія продовжує військову операцію на території Курської області РФ.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Пенсія від Польщі та України на один рахунок: чи можна об'єднати стаж і отримати більше

Астрологічний прогноз на 6 жовтня для всіх знаків Зодіаку: дізнайтесь, як краще провести неділю

Чим не можна хвалитися 6 жовтня і навіщо сьогодні рахувати горіхи: прикмети та заборони на Хоми

Людству загрожує новий смертельний вірус: вбиває за 9 днів

Домашня фруктова пастила: простий рецепт від шеф-кухаря Тетяни Литвинової

Які дерева не можна садити у себе на ділянці: важливі поради

Апетитні рибні мафіни: рецепт від зірки "Мастер Шеф", який замінить звичні котлети

П'ять важливих порад від досвідчених садівників: як поливати сад і город восени

Буде ще дорожче: сметана, сир та інша "молочка" стане справжньою розкішшю

Як обрізати сливу для щедрого врожаю у наступному році: хитрощі садівників

Шукаєте ідеального чоловіка - це вони: 2 знаки Зодіаку, з якими мріє бути багато хто, але є складність

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Курка в клярі з бататом: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав ситну вечерю без клопоту

Прості хитрощі для пишного тіста: як стати майстром випічки за один день

Окупанти готують удари по енергетиці: ворог має понад тисячу ракет