У Чернівецькій області зростає кількість прикордонних блокпостів: що говорять в ДПСУ

У Чернівецькій області зростає кількість прикордонних блокпостів: що говорять в ДПСУ

Прикордонники зауважили, що у Чернівецькій області з травня зросла кількість прикордонних контрольних постів – їх кількість і надалі може зрости, адже нові блокпости можуть поставити у будь-якому населеному пункті області.

Про це для видання "Молодий буковинець" розповів помічник начальника Чернівецького прикордонного загону, підполковник Ігор Заруднєв.

Заруднєв зауважив на тому, що кількість блокпостів у області зросла: окрім тих, що стоять на в’їзді в область на основних дорогах, вони ще й працюють у різних селах.

Серед причин він зокрема наголошує на туристичному сезоні, зауваживши, що серед туристів можуть спробувати приховатись чимало порушників:

"Прикордонники проводять контрольні заходи у контрольованих прикордонних районах. За законом, ці заходи можуть проводитися у будь-якому населеному пункті. З травня кількість блок-постів збільшилася. Зараз туристичний сезон, багато людей їздить у різні населені пункти і чимало порушників маскуються саме під туристів".

Місце і тривалість розміщення блок-постів буде визначати керівництво Чернівецького прикордонного загону. Проте з огляду на межування з чотирма областями і двома країнами блокпости розміщують у багатьох населених пунктах та на багатьох дорогах:

"Чернівецька область унікальна своєю географічною розташованістю, адже межує з чотирма областями і двома країнами. І так виходить, що усі райони на Буковині є контрольованими прикордонними районами. Тому блокпости є у багатьох населених пунктах та на багатьох дорогах. На певних ділянках ці пости працюють цілодобово".

Під час перевірки прикордонники можуть зупинити машину та перевірити документи, що посвідчують особу:

"За законом, громадянин, який перебуває у прикордонному районі зобов’язаний мати при собі документ, що посвідчує особу і пред’явити його на вимогу прикордонника. А також підтвердити мету свого перебування у контрольованому прикордонному районі".

Підполковник Ігор Заруднєв також згадує: "Дуже часто стикаємося з людьми, які приїжджають на територію Чернівецької області, стверджують, що у них тут є родичі, але при цьому не знають населених пунктів. Тому є випадки, що прикордонники таким людям не дозволяємо в’їзд в область".

В ДПСУ зауважили, що відповідні контрольні пункти можуть з’явитись ще в декількох населених пунктах Чернівецької області – зокрема в Остриці, і Мамаївцях, і Вашківцях тощо.

Читайте також, як прикордонники Чернівецького загону спіймали 24 військовозобов'язаних, що заплатили майже 300 000 євро за незаконний перетин кордону.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Володимир Кличко та "Українська команда" привезли допомогу захисникам на Донбас, - Артур Палатний

Комунальний тягар знімуть з плечей деяких українців: хто отримає платіжки зі знижкою

Емоційні виклики та цікаві новини: гороскоп на 9 жовтня для всіх знаків Зодіаку

Яку їжу потрібно їсти 9 жовтня і від чого не можна відмовлятися: прикмети та заборони на Якова

Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем

Соковиті рулети з маком: перевірений сімейний рецепт

Школярам за кордоном введуть нове правило: батькам доведеться вибирати

Як зробити добриво з опалого листя: садівники дали прості, але важливі поради

Українським дітям платитимуть 11 тисяч щомісяця: нова програма підтримки

Ніжні ліниві голубці: як зробити обід за лічені хвилини

Студенти можуть розраховувати на додаткові вихідні: як їх отримати

Як підготувати газон до зими та холоду: експерти дали важливі поради та алгоритм дій

Мають робити це постійно: пенсіонерів суворо попередили, можна втратити гроші

Гарбузи, привиди та солодощі: що не можна робити на Хелловін, щоб уникнути біди

Марія Ланг розповіла про деокупацію Запорізької області: «Операція буде розроблена разом із союзниками»