Хто стоїть за "Темним лицарем"? ЗМІ назвали можливих причетних

Хто стоїть за "Темним лицарем"? ЗМІ назвали можливих причетних

Хоча сама заступниця головного редактора проросійського видання "Страна.ua" Світлана Крюкова свою причетність до адміністрування Telegram-каналу "Темный рыцарь" заперечує, проєкт "Антоніна" видання "Детектор медіа" стверджує протилежне.

Канал "Темный рыцарь", нагадує видання, відновив свою роботу 18 червня після піврічної мовчанки. Останній пост перед перервою датується 1 грудня 2023 року.

"Автором "Тёмного рыцаря" на той час був народний депутат Олександр Дубінський. І тодішнє припинення "мовлення" телеграм-каналу, ймовірно, було пов’язане з тим, що 14 листопада 2023 Печерський райсуд Києва відправив Дубінського, якому висунули підозру в державній зраді, до СІЗО", - пише ЗМІ.

Після відновлення роботи майже усі пости на каналі присвячені Роману Кравцю, який у 2019 році потрапив до передвиборчого списку партії "Слуга народу", але не пройшов до парламенту. Саме Кравець, за даними Hromadske, є адміном "Джокера".

"Контент поновленого "Тёмного рыцаря" становить суцільний потік образ та погроз на адресу Кравця, а також вимог "повернути канал власникам" та анонсів подальших журналістських розслідувань про нього", - пише "Детектор Медіа".

"Джокер" нібито було створено у 2019 році головою партії "Укроп" Геннадієм Корбаном і Світланою Крюковою. Романа Кравця, як пишуть у "Детектор Медіа" начебто "взяли адміном і помічником", і згодом він "відсторонив їх (Крюкову і Корбана) від можливості впливати на контент — деякі наші джерела, описуючи цю історію, вживали слово "рейдерство". Так Кравець став одноосібним власником "Джокера".

"Якщо вірити джерелам hromadske, можна припустити, що саме Корбан з Крюковою можуть стояти за інформаційною атакою на Кравця, а отже — і за "Тёмным рыцарем", - пише ДМ.

Вийти на слід Крюкової в "Темном рыцаре" допомогло відновлення видалених постів. На деяких залишилися аватарки самої Крюкової. Так, один з постів містив скриншот допису в Instagram із аватаркою Крюкової.

Таку ж саму аватарку Крюкова використовує на власному тг-каналі "Крючок":

"Скоріш за все, Світлана Крюкова робила за допомогою свого телефона скриншоти інстаграм-постів так званої "дівчини Романа Кравця" Ольги Осмоловської, які потім використовувались як ілюстрації для публікацій на "Тёмном рыцаре". Якщо в людини не один акаунт, то на екрані висвічується аватарка саме того з них, з якого вона заходить в інстаграм".

Ймовірно, не помітивши цього, Крюкова виклала на "Темном рыцаре" викривальний пост, а потім, помітивши помилку, його видалила.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі

Фікрет Шабанов заявив, що росія хоче розпаду Туреччини: «Ось чому вона йде до БРІКСу»

Допомога у звільненні та реабілітації військовополонених: нова резолюція ПАРЄ

Нові ціни на м’ясо змушують українців стати вегетаріанцями: які продукти подорожчали найбільше

Відстрочка від мобілізації для догляду за рідними: адвокат пояснив, як її отримати без довідки МСЕК