Технологічні компанії видалили акаунти заводу РФ, який змушував іноземних жінок збирати дрони

Технологічні компанії видалили акаунти заводу РФ, який змушував іноземних жінок збирати дрони

Технологічні компанії Google, Meta і TikTok видалили акаунти в соціальних мережах, що належать заводу в Татарстані, який вербував іноземних жінок для виготовлення безпілотників, які використовуються у війні проти України.

Про це пише AP.

В повідомленні вказують, що дописи на YouTube, Facebook, Instagram і TikTok були видалені після раніше опублікованого розслідування агентства Associated Press, в якому детально описувалися умови праці на заводі з виробництва безпілотників в особливій економічній зоні «Алабуга», що перебуває під санкціями США і Великої Британії.

AP нагадує:

"У відеороликах та інших публікаціях у соціальних мережах молодим жінкам, переважно з Африки, обіцяли безкоштовний квиток на літак до Росії та зарплату понад 500 доларів на місяць після їхнього найму за програмою під назвою «Алабуга Старт»".

Але замість програми стажування в таких сферах, як готельно-ресторанний бізнес і громадське харчування, деякі з них розповіли, що лише після прибуття до Татарстану дізналися, що працюватимуть на заводі з виробництва зброї, збираючи тисячі іранських ударних безпілотників, які будуть запущені в Україну.

Крім того, технологічні компанії також видалили акаунти Алабузького політехнічного технікуму - професійного ліцею-інтернату для росіян у віці 16-18 років і вихідців з Центральної Азії у віці 18-22 років, який позиціонує своїх випускників як експертів з виробництва безпілотних літальних апаратів.

"У цих акаунтів було щонайменше 158 344 підписників, а одна сторінка в TikTok набрала понад мільйон вподобань. У своїй заяві YouTube зазначив, що компанія Google дотримується санкцій і правил торгівлі, і «після аналізу і відповідно до нашої політики ми закрили канали, пов'язані з Особливою економічною зоною “Алабуга”", - йдеться у повідомленні.

Meta заявила, що видалила акаунти у Facebook та Instagram, які «порушують нашу політику». Компанія заявила, що зобов'язується дотримуватися санкційного законодавства і визнає, що експлуатація людей є серйозною проблемою. Вона заявила, що має команди, які займаються боротьбою з торгівлею людьми, і прагне видаляти тих, хто намагається зловживати її платформами.

TikTok заявив, що видаляє відео та акаунти, які порушують правила спільноти, що забороняють розміщення контенту, який використовується для вербування жертв, координації їх транспортування та експлуатації із застосуванням сили, шахрайства, примусу або обману.

Нагадаємо, "Апостроф", посилаючись на Associated Press, писав, що Росія запустила в соцмережах рекламу, яка обіцяє молодим африканкам навчання в Європі, безкоштовний переліт та роботу у сферах обслуговування та громадського харчування. У рекламі пропонують пройти комп'ютерну гру та тест на словниковий запас російської мови зі 100 слів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Нардеп від "Слуги народу" прокоментував слова Залужного щодо мобілізації жінок

Орбан розкритикував "план перемоги" Зеленського та висунув свій варіант

Напали та намагалися перекинути авто: жінки налетіли на працівників ТЦК, у Нацполіції відреагували

Зима без централізованого опалення: влада відмовляється ремонтувати теплотраси

Україна має право стати ядерною державою: мережу вразив крик душі відомого військового

5 медзакладів Полтави отримали гуманітарну допомогу від благодійного фонду молодіжної ініціативи "Надія"

Катався на велосипеді та шпигував за оборонцями Куп’янська: агента РФ підозрюють за двома статтями

Держфінмоніторинг забезпечує підготовку до чергового засідання FATF

Чи вистачить українцям газу взимку: в “Нафтогазі” зробили важливу заяву

Справжні перфекціоністи: астрологи назвали знаки Зодіаку, які намагаються бути ідеальними

Роспропаганда запустила фейк про ТЦК від імені платформи UNITED24

Переправленням ухилянтів за кордон займаються "кримінальні авторитети":затримано ще одного

Багато країн починають підвищувати витрати на оборону та безпеку: тривожні прогнози від МВФ

Держфінмоніторинг забезпечує підготовку до чергового засідання FATF

Страх и хаос у Кишеневі: як рф намагається дестабілізувати Молдову перед виборами