В книзі XVI століття описано космічний політ: що приховує Сибіуський рукопис

В книзі XVI століття описано космічний політ: що приховує Сибіуський рукопис

Серед безцінних історичних рукописів, де ретельно зберігаються розповіді про стародавні цивілізації та забуті знання, Сібіуський рукопис вражає чи не найбільше. Цю книгу XVI століття було знайдено в маленькому трансільванському містечку Сібіу, і вона не схожа на жодну іншу - її пожовклі сторінки відкривають точний опис багатоступеневих ракет. У той час, коли світ ще не знав про чудеса космічного польоту, Сібіуський рукопис натякає на приховану главу нашої історії, де технології та винахідливість, можливо, досягли безпрецедентних висот.

Про це розповідає Ancient origins.

450-сторінковий рукопис, знайдений у Румунії приблизно шість десятиліть тому Дору Тодерічіу, професором науки і технологій Бухареського університету, справді існує. Рукопис було знайдено в архівах міста Сібіу (публічні архіви Сібіу, Varia II 374) у 1961 році. В ньому йдеться про рідке паливо та багатоступеневі ракети разом із їхньою складною конструкцією.

Тодеріку знайшов записи та малюнки, які зображували ранню артилерію, балістику та багатоступеневі ракети. Попри те, що Сібіуський рукопис був виявлений на початку 1960-х років, багато хто припускає, що слова та мова, використані в рукописах, можуть датуватися ще давнішою давниною, приблизно 16 століттям. Ніхто не знає, хто справді створив ці рукописи, але відомо про німця Конрада Гааса, який вважається першою людиною, що створила концепцію багатоступеневих ракет.

Сторінки Сібіуського рукопису

Конрад Гаас – інженер-новатор Середньовіччя

Конрад Гаас (1509–1576) - австрійський або трансільванський саксонський військовий інженер з Угорського королівства, Трансільванії. Вважається, що він є піонером ракетного руху. Його конструкції включають триступеневу ракету та пілотовану ракету. Його ескізи та ідеї справді дивовижні, але дивні, враховуючи часову шкалу.

Опис ракети Конрада Гааса

Ймовірно, Гаас народився в Дорнбаху, який зараз є частиною міста Ерналс, Відень. Він обіймав посаду зевгварта (майстра арсеналу) імператорської армії Габсбургів під керівництвом Фердинанда. У 1551 році Стівен Баторі, великий принц Трансільванії, запросив Гааса в Германштадт (тепер перейменований на Сібіу), де він виконував обов'язки інженера-збройовика, а також почав викладати в Клаузенбурзі, який тепер відомий як Клуж-Напока.

Він написав німецькомовний трактат про ракетні технології, що включає поєднання феєрверків та технологій озброєння, який широко відомий як Сібіуський рукопис.

Опис ракети Конрада Гааса

В своїй роботі Гаас також займався теорією руху багатоступеневих ракет, різних паливних сумішей з використанням рідкого палива, а також представив дельта-подібні ребра та дзвонові форсунки.

В останньому абзаці свого розділу про військове використання ракет він написав: "Але моя порада - більше миру і ніякої війни, це порада, яку дає Конрад Хаас".

Сибіуський рукопис і експеримент Йоганна Шмідлапа

450-сторінковий рукопис також містить технічні дані таємничий потенційний запуск ракети в 1550 році.

Йоганн Шмідлап із Шорндорфа був піонером ракетобудування XVI століття. Він видав книгу про феєрверки "Künstliche und rechtschaffene Fewrwerck zum Schimpff", яка була вперше надрукована у Нюрнберзі в 1561 році.

Вважається, що Шмідлап першим успішно здійснив польоти на експериментальних ракетах. Кажуть, що він побудував свою ракету на основі концепції, викладеної в роботі Конрада Гааса. Він експериментував з запуском ракет у 1590 році, використовуючи конструкцію, яку він назвав "східчастими ракетами".

До виявлення рукопису Гааса перший опис триступеневої ракети було виявлено у Польщі авторства польського спеціаліста з артилерії Казімежа Семеновича у його роботі 1650 року "Artis Magnae Artilleriae Pars Prima".

Як повідомляв "Апостроф", знахідки археологів у Шотландії підтвердили легенди про могилу чарівника Мерліна.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Взяв приклад зі скандального Борисова: чергову схему заробітку на мобілізації знайшли в одеському ТЦК

Чоловік намагався втекти з України, та ледь не замерз у горах: деталі від ДПСУ

Відключення світла в Україні: експерт дав несподіваний прогноз

СБУ затримала кремлівського ідеолога війни проти України

Під Кривим Рогом знайдено мертвим колишнього директора ЦГЗКу Дмитра Шевчика: у 2020 році хотів бути мером

Гроші на комуналку та тверде паливо: кому допоможуть пережити зиму

Смачний і соковитий рулет із лаваша: рецепт простої закуски, яка підкорить гостей

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили під вартою

Названо нобелівських лауреатів з фізики

Українців штрафують за права: тричі перевірте, перш ніж сісти за кермо

На турбазі під Кривим Рогом знайшли мертвим колишнього директора ЦГЗК Дмитра Шевчика – він балотувався у мери міста у 2020 році

Чоловік у Києві вдарив пуделя ногою і поплатився

«Знайти додатковий ресурс»: Шмигаль розповів, скільки Україні не вистачає грошей

У Німеччині зміняться умови отримання соцдопомоги: вони стануть значно жорсткішими

Пенсіонерам нарахують 292 гривні: хто отримає мізерний бонус