М'ясо та молочні продукти перетворюються на розкіш: ціни зростають лякаючими темпами
Українські виробники активно підвищують ціни на м'ясо та молочну продукцію. Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Статистичні дані показують, що у липні 2024 року оптові ціни на промислову продукцію в Україні зросли на 37,2%, тоді як за межами країни цей показник становив 8,3%.
Зокрема, на 14% піднялися ціни у сфері виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. У межах України зростання становило 10,4%, а на експорт - 26,4%.
Найсильніше подорожчало виробництво м'яса – всередині України показник зріс на 15,5%. Не сильно відстало зростання цін виробництво молочних продуктів - на 13,3% у межах країни.
Ціни на м'ясо у супермаркетах
Наприкінці літа в українських супермаркетах зросла вартість яловичини. Гуляш подорожчав у середньому на 3,6 гривні – до 294,65 гривні за кілограм. Водночас кілограм ребер у середньому можна взяти за 168,95 гривні.
Зросли ціни й на свинину. Шашлик у супермаркетах у середньому подорожчав майже на 12 гривень – до 244,97 гривні за кіло. Ребра продаються в середньому по 172,97 гривні за кіло, підчеревок – по 156,30 гривні за кіло.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кіло вже по 400 грн: супермаркети оновили цінники яловичини, сала та бекону.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, курцям приготували нові обмеження: які популярні товари зникнуть із полиць уже у вересні.