Наші аграрії повинні отримувати дотації, - Георгій Біркадзе про європейську систему

Наші аграрії повинні отримувати дотації, - Георгій Біркадзе про європейську систему

Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Хочу вас заспокоїти, я впевнений на 100%, за що їсти хліб у нас буде, і все буде добре. Від чого залежить ціна на хліб? Від двох речей: перше - це скільки коштує сировина, і друге – світло. Ми розуміємо, що ціна буде рости, тому що ворог сьогодні знищив 80% наших ТЕЦ, ця атака дуже пошкодила нашу енергосистему», - пояснює Георгій Біркадзе.

Отож, повідомляє експерт, є така гіпотеза, що ціна на хліб зросте через збільшення вартості електроенергії, адже вона необхідна для виготовлення продукції. Тим не менш, підкреслює він, це не буде зростання на 50% чи 100%, відсоток буде невеликим.

Також експерт зазначає, що поки нам не доводиться розраховувати на такі зарплати, як у Польщі, а щодо конкретно аграрної галузі, то там сума заробітку стабільна і зрозуміла. Як він пояснює, людина, яка має ціну на зерно 200 доларів, не можете заплатити 1000 доларів зарплати, для цього вона має збирати 5 тонн зерна.

«Дуже важливо, щоби у нас почала працювати така система, як це відбувається в Європи, - дотації. Наші аграрії повинні отримувати дотації. Тоді можливо буде сплачувати нашим людям таку зарплату», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Небезпечні дати, містична мета путіна, і що буде на фронті: огляд пророцтв відомих провидців на зиму 2024

Як заквасити капусту, щоб вона була хрумкою: рецепт від досвідчених господинь

Як правильно садити аґрус восени: садівники поділились найкращим методом

Кіш з рибою та шпинатом: "Майстер Шеф" Глинська дала простий покроковий рецепт

Що не можна їсти метеозалежним людям: фахівці дали дієві поради

"Ці угоди будуть", - Isita Gaya розповіла, коли закінчиться війна з росією

Йдете по гриби — беріть гаманець: за які прогулянки нещадно штрафуватимуть

Буфетниця жорстко побила дев'ятикласницю через булочку: на їжу немає грошей

Що можна виростити вдома на підвіконні восени: господині назвали найкращі варіанти

Дві години різниці з Європою: українці обурені скасуванням літнього часу

Смачнющий бісквіт із гарбузом від "Мастер Шефа" Хіменеса-Браво: простий рецепт тортика

Не чекайте першого снігу: коли потрібно переходити на зимову гуму

Нові тарифи на комуналку: що зміниться з листопада

Вони будуть тікати, вони будуть розбігатися, - військовий експерт про солдатів КНДР, яких привезли в рф на війну

Облави ТЦК змінюють звички українців: кур'єри ледве впораються із замовленнями