Пальмова олія замість вершкового масла: компанії бізнесмена Крючков підозрюють у поставках неякісних продуктів до ЗСУ

Пальмова олія замість вершкового масла: компанії бізнесмена Крючков підозрюють у поставках неякісних продуктів до ЗСУ

Правоохоронні органи розслідують поставки неякісних продуктів Збройним силам України і проводять обшуки у компаніях колишнього депутата Київради, бізнесмена Леоніда Крючкова, пише Телеграм по інформації Lenta.ua.

Видання інформує про те, що компанії з орбіти Крючкова у 2023 році підписали із Міноборони контракти на постачання продуктів харчування на суму у понад 9 млрд грн.

При цьому «замість вершкового масла постачальник закупив небезпечний для здоровʼя спред на основі пальмової олії і продавав його ЗСУ втричі дорожче, аніж його реальна ринкова вартість».

Фірми, афільовані з Крючковим, а також його братом Дмитром, привертають увагу правоохоронців не вперше. Такі компанії, як «Атомсервіс», «Актив компані», «Ректан», «Ресурс-Сервіс КМ», «Армісет» та «Військсервіс-Волонтер», і раніше фігурували у кримінальних справах, пов’язаних із постачанням неясних продуктів харчування, підробки сертифікатів якості тощо.

Так, зокрема, під час постачання «Атомсервісом» продукції до одного з бойових підрозділів на Харківщині було зафіксовано суттєву нестачу товару на загальну суму понад 5 млн грн. Виглядало це так: постачальник привіз товару на 1 млн грн, а в документах прописав кількість на 2 млн грн. Крім того, при прийомі провіанту було встановлено, що м'ясні, м'ясо-рибні та рибні консерви взагалі не пройшли відповідної перевірки у лабораторіях Міноборони, що є грубим порушенням договору щодо безпеки харчових продуктів.

Раніше «Наші гроші» повідомляли про те, що слідчі СБУ відносили фірми «Атомсервіс», «Ректан», «Ресурс-Сервіс КМ» та «Військсервіс-Волонтер» до однієї групи, що присвоювала кошти на харчових підрядах.

Не виключено і те, що сприятливі умови фірмам Крючкових надає група співробітників Міноборони, тому у листопаді цього року обшуки були проведені і в самому МО.

Нагадаємо також, що «Атомсервіс» цього року відкрито лобіювала та захищала Дана Ярова, котра входить одночасно до складу Антикорупційної ради при МО, а також до Антикорради з питань закупівель, що є неприпустимим сумісництвом через прямий конфлікт інтересів. Після проведення Міністерством оборони аукціонів у системі «ПроЗорро» переможцем у 8 тендерах на загальну суму 7,21 млрд грн. стала якраз компанія «Атомсервіс». Попри те, що компанія мала ознаки ризикованості, Ярова публічно її захищала.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Куди не можна їхати 21 жовтня і які слова потрібно прочитати 9 разів: прикмети та заборони на Іларіона

Гороскоп для всіх зодіаків на 21 жовтня: астрологи розповіли, кому слід приділити увагу фінансам

Масові облави ТЦК триватимуть: будуть стимулювати громадян

Ароматний пиріг з ванільним кремом та ягідною начинкою: популярний рецепт

Як зберегти врожай капусти до весни: господині поділилися метода

Ніжні шведські булочки: як зробити вдома швидко та без проблем

Як захистити урожай і оселю від гризунів: найкращі методи городників

Відмивання грошей через інтернет: ПриватБанк залишає клієнтів без захисту

Як знизити шкоду смаженого м'яса: лікар Комаровський розкрив елементарні способи

Україну накриє потужна магнітна буря

"Нафтогаз" показав, що робити при помилковій оплаті за газ: як повернути гроші

Простий рецепт булочок для бургерів від зірки "Мастер Шеф": краще за магазинні

"Ми не гірші за Польщу": зірка "МастерШефа" Ектор Хіменес-Браво назвав головний плюс України

Мобілізація жінок неминуча: експерти вказали, куди відправлятимуть служити

Чим підживити землю восени, щоб мати рекордний врожай наступного року: хитрощі господарів