Рецепт особливого овочевого асорті на зиму "Літо у банці": яскраве та смачне

Рецепт особливого овочевого асорті на зиму "Літо у банці": яскраве та смачне

Таке асорті на зиму дозволяє поєднати смаки та користь улюблених овочів в одному банку, пише Politeka.net.

Так, відома кулінарка Тетяна Акопян пропонує зробити овочеве асорті на зиму з огірків, помідорів, кукурудзи, солодкого перцю, гострого перцю, моркви та кабачка.

«Ви можете взяти різні овочі, які любите. Бажано різнокольорові» , - порадила кулінар.

Рецепт овочевого асорті на зиму "Літо у банці".

Для асорті на зиму, крім овочів, потрібні такі інгредієнти: 2 парасольки кропу, по 2-3 листочки вишні та смородини, кілька гілочок петрушки, по 1 лавровому листочку, по 2-3 кільця цибулі, по 2-3 зубчики часнику, 7- 8 горошин перцю

Кукурудзу для овочевого асорті кулінар нарізала на кружальця по 2 сантиметри. Відварюємо у киплячій воді 5 хвилин.

"Всі інші овочі кладемо сирими" , - розповіла Тетяна.

Для свого овочевого асорті фудблогер окрім кукурудзи взяла також молоді кабачки, перці, огірки, помідори, одну цибулю, нарізану кільцями, трохи гострого перцю та молоду моркву.

Рецепт асорті овочевий на зиму.

Готуючи овочеве асорті, на дно кожної вже стерилізованої банки викладаємо по дві парасольки кропу, 2-3 листочки вишні та смородини, по одному лавровому листку, 1-2 кільця цибулі, часник, Далі викладаємо овочі.

"Ще я кладу свіжу петрушку" , - поділилася Тетяна своїм секретом приготування овочевого асорті.

Овочеве асорті на зиму вийде особливо гарним, якщо скористатися фігурним ножем.

Для маринаду на три трилітрові банки знадобляться вода 4 л, сіль - 200 г, цукор - 500 г, оцет 9% - 250 мл.

Овочі у банці Тетяна виклала шарами, щоб асорті на зиму було гарним.

Сіль і цукор додаємо у воду, доводимо до кипіння, додаємо оцет, вимикаємо вогонь і заливаємо в банки.

«Накриваємо стерильною кришкою. На дно широкої каструлі викладаємо рушник або серветку, ставимо банку, заливаємо водою і ставимо цю каструлю на вогонь. Після закипання стерилізуємо 5-7 хвилин. Виймаємо банку та закочуємо або закручуємо. Перевертаємо банку кришкою вниз і залишаємо остигати» , - розповіла кулінар про останні кроки приготування овочевого асорті на зиму.

Ось і все, дуже смачне, яскраве, корисне та соковите овочеве асорті «Літо в банці» готове.

Рецепт огірків з кетчупом чилі, від яких неможливо відірватися: смачні та хрусткі.

Найкращі дні для засолювання та консервації огірків у липні: місячний календар.

Максимально простий рецепт маринованих огірків із гірчицею: перемішав, і в банку.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чоловік намагався втекти з України, та ледь не замерз у горах: деталі від ДПСУ

Відключення світла в Україні: експерт дав несподіваний прогноз

СБУ затримала кремлівського ідеолога війни проти України

Під Кривим Рогом знайдено мертвим колишнього директора ЦГЗКу Дмитра Шевчика: у 2020 році хотів бути мером

Гроші на комуналку та тверде паливо: кому допоможуть пережити зиму

Смачний і соковитий рулет із лаваша: рецепт простої закуски, яка підкорить гостей

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили під вартою

Названо нобелівських лауреатів з фізики

Українців штрафують за права: тричі перевірте, перш ніж сісти за кермо

На турбазі під Кривим Рогом знайшли мертвим колишнього директора ЦГЗК Дмитра Шевчика – він балотувався у мери міста у 2020 році

Чоловік у Києві вдарив пуделя ногою і поплатився

«Знайти додатковий ресурс»: Шмигаль розповів, скільки Україні не вистачає грошей

У Німеччині зміняться умови отримання соцдопомоги: вони стануть значно жорсткішими

Пенсіонерам нарахують 292 гривні: хто отримає мізерний бонус

Камала Гарріс розповіла про переговори з рф: демократка назвала свої умови укладання миру