Рецепт особливого овочевого асорті на зиму "Літо у банці": яскраве та смачне

Рецепт особливого овочевого асорті на зиму "Літо у банці": яскраве та смачне

Таке асорті на зиму дозволяє поєднати смаки та користь улюблених овочів в одному банку, пише Politeka.net.

Так, відома кулінарка Тетяна Акопян пропонує зробити овочеве асорті на зиму з огірків, помідорів, кукурудзи, солодкого перцю, гострого перцю, моркви та кабачка.

«Ви можете взяти різні овочі, які любите. Бажано різнокольорові» , - порадила кулінар.

Рецепт овочевого асорті на зиму "Літо у банці".

Для асорті на зиму, крім овочів, потрібні такі інгредієнти: 2 парасольки кропу, по 2-3 листочки вишні та смородини, кілька гілочок петрушки, по 1 лавровому листочку, по 2-3 кільця цибулі, по 2-3 зубчики часнику, 7- 8 горошин перцю

Кукурудзу для овочевого асорті кулінар нарізала на кружальця по 2 сантиметри. Відварюємо у киплячій воді 5 хвилин.

"Всі інші овочі кладемо сирими" , - розповіла Тетяна.

Для свого овочевого асорті фудблогер окрім кукурудзи взяла також молоді кабачки, перці, огірки, помідори, одну цибулю, нарізану кільцями, трохи гострого перцю та молоду моркву.

Рецепт асорті овочевий на зиму.

Готуючи овочеве асорті, на дно кожної вже стерилізованої банки викладаємо по дві парасольки кропу, 2-3 листочки вишні та смородини, по одному лавровому листку, 1-2 кільця цибулі, часник, Далі викладаємо овочі.

"Ще я кладу свіжу петрушку" , - поділилася Тетяна своїм секретом приготування овочевого асорті.

Овочеве асорті на зиму вийде особливо гарним, якщо скористатися фігурним ножем.

Для маринаду на три трилітрові банки знадобляться вода 4 л, сіль - 200 г, цукор - 500 г, оцет 9% - 250 мл.

Овочі у банці Тетяна виклала шарами, щоб асорті на зиму було гарним.

Сіль і цукор додаємо у воду, доводимо до кипіння, додаємо оцет, вимикаємо вогонь і заливаємо в банки.

«Накриваємо стерильною кришкою. На дно широкої каструлі викладаємо рушник або серветку, ставимо банку, заливаємо водою і ставимо цю каструлю на вогонь. Після закипання стерилізуємо 5-7 хвилин. Виймаємо банку та закочуємо або закручуємо. Перевертаємо банку кришкою вниз і залишаємо остигати» , - розповіла кулінар про останні кроки приготування овочевого асорті на зиму.

Ось і все, дуже смачне, яскраве, корисне та соковите овочеве асорті «Літо в банці» готове.

Рецепт огірків з кетчупом чилі, від яких неможливо відірватися: смачні та хрусткі.

Найкращі дні для засолювання та консервації огірків у липні: місячний календар.

Максимально простий рецепт маринованих огірків із гірчицею: перемішав, і в банку.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ