Справжня знахідка за столом: рецепт домашнього сливового соусу з гострим перцем та паприкою
Такий гострий сливовий соус готується просто і має відмінний смак, який підходитиме до багатьох страв, розповідає food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood.
Інгредієнти:
- 500 г злив
- 2+ стручка чили
- 500 мл води
- 1,5 г солі
- 1 ст. л. цукру чи меду
- 1 ст. л. яблучного оцту
- 1 ч. л. копченої паприки
- 100 мл рослинної олії
- 1 ст. л. томатної пасти
Приготування:
Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки. Покладіть сливи у скляну банку. Додайте нарізані стручки чилі. Залийте сливи водою, додайте сіль і добре перемішайте.
Важливо, щоб вода повністю покривала сливи. Для цього можна використовувати вантаж, герметичний пакет із водою або шматочок пергаменту, щоб накрити фрукти. Закрийте банку кришкою і залиште на 5-7 днів за кімнатної температури.
Після злийте розсіл, залишивши 70 мл. У чашу блендера покладіть ферментовані сливи, чилі, 70 мл розсолу, цукор або мед, яблучний оцет, копчену паприку та томатну пасту. Збийте, поступово додаючи олію тонким струмком.
Готовий соус розлийте по пляшечках і зберігайте у холодильнику до 3 місяців.