Ціни на овочі рвуть рекорди, чого чекати українцям від осені
Минулого тижня в Україні спостерігалося зростання цін на багато овочів, зокрема моркви та цибулі, що пов'язано з поганою погодою та зменшенням їх кількості на ринку. Ціна на моркву зросла з 13 до 15 гривень за кілограм.
Аналітики EastFruit розповіли, що основною причиною підвищення цін є зменшення доступності овочів. Внаслідок сильних дощів на півдні України подорожчала також цибуля, її ціна піднялася з 13 до 15 гривень.
Вартість картоплі зросла до 14-18 гривень за кілограм, у порівнянні з 10-13 гривнями минулого тижня. Огірки стали винятком: їхня ціна знизилася з 45-50 гривень до 35-45 гривень.
Тим часом солодкий перець подорожчав до 45-65 гривень за кілограм, в той час як ціни на цвітну капусту знизилися з 50-75 до 45-50 гривень, а пекінської капусти – з 40-45 до 35-40 гривень.
Брокколі, навпаки, подорожчала з 50-85 до 70-90 гривень, а баклажани зросли в ціні з 20-22 гривень до 30-32 гривень за кілограм. У сегменті зелені ціни на зелена цибуля знизилися з 100-180 гривень до 80-150 гривень.
Щодо фруктів, більшість з них подорожчали, окрім апельсинів, ціна на які зменшилася з 55-80 до 53-75 гривень. Зростання цін на овочі викликає занепокоєння серед покупців, особливо з наближенням холодів, коли ціни можуть ще більше зрости.
Крім того, Знай.ua повідомляв, дозрівання триває: де зберігати яблука після збирання, щоб вони були соковитими та ароматними