Як Ален Делон підтримував Україну: що казав та яку нагороду отримав від Зеленського

Як Ален Делон підтримував Україну: що казав та яку нагороду отримав від Зеленського

У неділю, 18 серпня, у своєму будинку у французькій комуні Душі в оточенні дітей та сім'ї помер знаменитий французький актор Ален Делон. Йому було 88 років.

"Апостроф" згадує, що легенда кіно говорив про Україну і якою нагородою його було вшановано за підтримку нашої країни.

Легендарний французький актор та суперзірка кіно Ален Делон завжди висловлював свою підтримку Україні у її війні проти Росії.

У вересні 2022 року видатний актор перервав паузу у публічних виступах, щоб підтримати Україну. У сюжеті, який вийшов на міжнародному франкомовному каналі, актор засудив війну в Україні. "Те, що відбувається в Україні, мене глибоко засмутило і зворушило, тому я борюся за українців", - додав Делон.

Попри непростий стан здоров’я (на той час він вже переніс два інсульти) зірка вивчив напам’ять легендарний вірш Тараса Шевченка "Заповіт" і під час відвідин посольства України в Парижі процитував його французькою мовою.


Згодом взяв інтерв’ю у президента України Володимира Зеленського, яке французький телеканал TV Mond показав для 400-мільйонної аудиторії під час пресконференції першої особи України з представниками французьких ЗМІ.

Розмова Алена Делона з Володимиром Зеленським тривала понад 15 хвилин і стала не так прикладом аналітичної чи, навпаки, – рекламної роботи, як сповненим співпереживання спілкуванням двох відомих, впізнаваних у масштабах світової спільноти, людей про війну в Україні.

Делон висловив щире співчуття громадянам України й озвучив повне нерозуміння причин агресії РФ щодо України та українців. Актор зі здивуванням запитав у Зеленського про мотиви нападу Росії, констатуючи, що Україна жодним чином не спровокувала такої агресії. Згадуючи невинних жертв агресії, Делон акцентував також на тваринах, які постраждали у російсько-українській війні.

В інтерв’ю з президентом України Ален Делон зазначив: якби він був на 50 років молодшим, то вступив би до лав української армії. Ще бувши неповнолітнім юнаком, Делон завербувався на війну в Індокитай і два роки прослужив у роті французької нацгвардії у Сайгоні. "Слава Україні!" – цим гаслом Ален Делон завершив розмову з Зеленським.

Додамо, що , Ален Делон отримав нагороду від Володимира Зеленського. Президент нашої країни відзначив легендарного французького кіноактора орденом "За заслуги перед Україною".

"За вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, популяризацію Української держави у світі постановляю:

Нагородити орденом "За заслуги" ІІІ ступеня

ДЕЛОНА Алена — актора, Французька Республіка", - йшлося в Указі.

Нагадаємо, що в 2011 році Ален Делон єдиний раз в житті відвідував Україну. Делон став гостем церемонії нагородження премії "Телезірка". Тоді видатному актору вручили спеціальну премію. У Києві Ален Делон пробув недовго: артист прилетів у день церемонії, а наступного дня вранці вже повернувся додому.


Нагадаємо, зірки кіно Алісса Мілано та Гіларі Свенк долучилися до підтримки України. Так, голлівудські зірки стали амбасадорками фандрейзингової платформи United24 у напрямках "Освіта і наука" та "Медична допомога".

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ліміт на перекази з "картки на картку": експерти розповіли про "чорні списки" та ризики порушення банківської таємниці

Директори двох клінік під прикриттям програми сурогатного материнства за гроші допомагали самотнім іноземцям стати батьками

Високі ціни на рибу та морепродукти лякають споживачів: де купувати, щоб заощадити

Колега депутатки Безуглої звинуватив її у підриві обороноздатності країни

Зеленський зустрівся з Рютте у Києві: головні тези їхніх заяв

На сковороді зручніше: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити швидкий фруктовий пиріг

В Польщу через Білорусь: прикордонники затримали українця, що добу блукав лісом

Як не спустити всі гроші на ремонт: помилки, яких можна уникнути

У Києві показали новий потяг метро

Кіберактивісти Head Mare розповіли свою версію вибухів у Торопці

Навіть без тепла платити доведеться: за що українцям виставляють рахунки

В українському банку виявили фінансові махінації на сотні мільйонів: корупційна схема діяла 5 років

Компанія-виробник дронів розповіла, як ТЦК "викрали" їхнього головного інженера

До України йдуть дощі та потужні зливи - синоптики сказали, де і коли буде негода

В Харківській області через лісову пожежу згоріло ціле селище