Найсмачніший київський десерт: "Мастер Шеф" Ярославський і Злата Огнєвіч показали простий рецепт
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський разом зі Златою Огнєвіч показав, як приготувати найсмачніший київський десерт - меренгу з полуницею.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (на 4 порції):
- 100 г білків
- 180 г цукрової пудри чи цукру
- дрібку солі, краплю лимонного соку
- 45 г чорного шоколаду
Для крему нам знадобляться:
- 90 г молока
- 90 г вершків 33%
- 3 жовтки
- трішечки ванілі чи ваніліну
- 180 г сиру маскарпоне
+ 400г полуниці або будь-яких інших ягід
Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує французьку меренгу: збиває білки з дрібкою солі і краплею соку лимонного соку у мʼяку піну на малих обертах.
Далі у 4-5 прийомів додаємо цукрову пудру або цукор і збиваємо до стійкої піни. Після цього вводимо розтоплений шоколад і трішечки перемішуємо лопаткою, щоб зберегти «мармуровість».
Викладаємо меренгу на деко, застелене пергаментом, і сушимо її в розігрітій до 95 градусів духовці з конвекцією 4-6 годин.
Щоб приготувати крем, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує молоко з вершками, жовтками і ваніллю, доводить на паровій бані до 84 градусів, помішуючи віничком, а потім лишає озолоджуватися.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський та Злата Огнєвіч ламають крупними шматками меренгу, складають її разом із усією крихтою в миску, додають соус і малесенькі кнельки маскарпоне (робимо чайною ложечкою). Акуратно перемішуємо, викладаємо десерт у красиву креманку, прикрашаємо нарізаною полуницею або іншими несолодкими ягодами та одразу насолоджуємося.