Найсмачніший київський десерт: "Мастер Шеф" Ярославський і Злата Огнєвіч показали простий рецепт

Найсмачніший київський десерт: "Мастер Шеф" Ярославський і Злата Огнєвіч показали простий рецепт

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський разом зі Златою Огнєвіч показав, як приготувати найсмачніший київський десерт - меренгу з полуницею.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (на 4 порції):

  • 100 г білків
  • 180 г цукрової пудри чи цукру
  • дрібку солі, краплю лимонного соку
  • 45 г чорного шоколаду

Для крему нам знадобляться:

  • 90 г молока
  • 90 г вершків 33%
  • 3 жовтки
  • трішечки ванілі чи ваніліну
  • 180 г сиру маскарпоне

+ 400г полуниці або будь-яких інших ягід

Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує французьку меренгу: збиває білки з дрібкою солі і краплею соку лимонного соку у мʼяку піну на малих обертах.

Далі у 4-5 прийомів додаємо цукрову пудру або цукор і збиваємо до стійкої піни. Після цього вводимо розтоплений шоколад і трішечки перемішуємо лопаткою, щоб зберегти «мармуровість».

Викладаємо меренгу на деко, застелене пергаментом, і сушимо її в розігрітій до 95 градусів духовці з конвекцією 4-6 годин.

Щоб приготувати крем, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує молоко з вершками, жовтками і ваніллю, доводить на паровій бані до 84 градусів, помішуючи віничком, а потім лишає озолоджуватися.

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський та Злата Огнєвіч ламають крупними шматками меренгу, складають її разом із усією крихтою в миску, додають соус і малесенькі кнельки маскарпоне (робимо чайною ложечкою). Акуратно перемішуємо, викладаємо десерт у красиву креманку, прикрашаємо нарізаною полуницею або іншими несолодкими ягодами та одразу насолоджуємося.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Навчання у школах на грані колапсу: молодь не хоче навчати дітей

"Приставили пістолет до шиї": в Полтаві напали на блогера Ніколаса Карму

Як в Україні отримати повну суму субсидії: інструкція на весь опалювальний сезон

Як і чим потрібно підгодувати яблуні у жовтні: найдієвіші поради садівників

Макс Барських розповів про створення сім'ї та народження первістка: 5 років тому був не готовий

Росіяни атакували Київ: подробиці повітряного нальоту

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Домашня гранола з родзинками та ягодами: рецепт корисного сніданку від зірки "Майстер Шеф"

ISW: Путін не бажає миритися зі зниженням інтенсивності російських бойових дій в Україні

Грип, застуда, ГРВІ і навіть коронавірус: як захиститися під час сезонних хвороб та карантину

Пенсія 60 тис. грн. та мільйони на рахунках перебувають у дружини ректора Львівської політехніки Юрія Бобала

На Харківщині жінка працювала на окупантів, щоб доглядати за матір'ю: її притягнули до суду

Не дайте салу зіпсуватися: як правильно зберігати улюблений продукт

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Прогноз магнітних бур на тиждень з 7 по 13 жовтня: названо найнебезпечніші дні