Не просто бюджетно, а й дуже смачно: "Майстер Шеф" Литвинова дала рецепт домашніх чіпсів
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом приготування домашніх картопляних чіпсів із кількома інгредієнтами, головне правильно підготувати все для запікання.
Інгредієнти:
- Картопля – 4-5 штук
Маринад:
- Рослинна олія - 2 столові ложки
- Паприка – 0,5 чайної ложки
- Сушений часник - 0,5 чайної ложки
- Суміш перців - 1/3 чайної ложки
- Сіль - 1 чайна ложка
- Табаско (за бажанням)
Інструкції:
Нагрійте духовку до 170 градусів, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Тонко наріжте картоплю (краще використовувати мандоліну для рівномірності).
У мисці змішайте олію, паприку, сушений часник, суміш перців, сіль і табаско (якщо використовуєте).
"Мастер Шеф" Литвинова радить, вмочіть кожен картопляний кружок у маринаді, забезпечуючи рівномірне покриття.
Викладіть чіпси на лист, вистелений пергаментним папером, в один шар.
Випікати при 170 градусах близько 15 хвилин.
Зменшіть температуру до 100 градусів і підсушіть чіпси протягом 40-60 хвилин, доки вони не стануть хрусткими, додає "Мастер Шеф" Литвинова.
Чіпси можна посипати додатковою сіллю або спеціями до смаку перед подачею.