Неймовірні кекси та оладки: Боржемська зі "Зважені та щасливі" поділилася рецептами з гарбуза
На своїй сторінці в Instagram Марина Боржемська зі "Зважені та щасливі" поділилася рецептами двох корисних, дієтичних і дуже смачних страв.
Для приготування гарбузово-сирних кексів експерт "Зважені та щасливі" Марина Боржемська бере такі інгредієнти:
- 350 г гарбуза
- кисломолочний сир 5% - 350 г
- 2 яйця
- 50 г родзинок
- 50 г вівсяних пластівців
- 80 г кефіру
- 30 г будь-яких горіхів
- сода на кінчику ножа
- кориця, дрібка солі
Гарбуз зірка "Зважені та щасливі" Марина Боржемська натирає на дрібній тертці, вівсянку подрібнює в блендері.
Змішуємо в мисці всі інгредієнти, окрім горіхів, і викладаємо отриману масу в силіконові формочки для кексів, зверху посипаємо подрібненими горіхами.
Випікати гарбузово-сирні кекси треба в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин до рум'яної скоринки. Кекси виходять дуже ніжними, тому виймати їх із форм краще повністю охолодженими та обережно.
Також експерт проєкту "Зважені та щасливі" Марина Боржемська рекомендує приготувати гарбузові оладки з сиром.
Нам знадобляться:
- гарбуз - 150 г
- твердий сир 45% - 40 г
- яйце - 1 шт.
- борошно - 20 г
- кокосова олія - 2,5 мл
- зелень, сіль, італійські трави
Зірка "Зважені та щасливі" Марина Боржемська натирає гарбуз і сир на великій тертці, додає до них яйце, сіль, трави, рубану зелень, борошно і добре перемішує.
Вологими руками формуємо оладки, викладаємо на розігріту потельню, змащену олією, і готуємо під кришкою на середньому вогні з обох боків по 5 хвилин.
Подаємо гарбузові оладки найкраще зі сметаною.