Олів’є, як сто років тому: Полякова розповіла улюблений рецепт новорічного салату
Салат Олів’єотримав свою назву на честь свого творця, шеф-кухаря Люсьєна Олів'є, який тримав французький ресторан паризької кухні «Ермітаж» у Москві. У радянський час рецепти салату «Олів'є» змінювалися, одні інгредієнти замінялися іншими - дешевшими і доступнішими.
Але співачка Ольга Полякова любить його готувати саме так, як багато років тому на кухні французького ресторану, а не в радянській хрущовці.
Розповідаючи про улюблені страви на Новий Рік, Полякова казала, що олів’є завжди є на столі. Мовляв, куди ж без нього.
«Але це не радянський варіант салату. Ми готуємо так, як його робили понад сто років тому. Знаєте, чому у радянське олів'є кладуть моркву? Тому що вона замінює колір ракових шийок. Тому у нас замість морквини додаються ракові шийки, а ще картопля, яйця, огірки, червона ікра... І ніякого зеленого горошку там теж немає. Це все радянська історія", - казала Ольга Полякова.
Салат Олів'є з раковими шийками.
Зазначимо, стандартний радянський салат «Олів'є» складався з 5 інгредієнтів: круто зварені яйця; Варена ковбаса «Лікарська»; Відварна картопля; Солоні огірки; Зелений горошок (консервований).
Наразі у Олів'є є величезна кількість способів приготування - цей знаменитий салат готують і з червоною рибою, і з м'ясом, і з печерицями, і з крабовими паличками.
Дуже незвичайний салат на Новий Рік - Ольга Сумська розкрила фірмовий рецепт.
Морква по-корейськи вийде ще смачнішою - шеф-кухар розповів просту хитрість.
Замість олів'є: Ольга Сумська розповіла рецепт смачного салату на новорічний стіл.