Різдвяний грудень – 2023 у Києві. Куди піти з дитиною: топ-7 подій

Різдвяний грудень – 2023 у Києві. Куди піти з дитиною: топ-7 подій
Афіша різдвяних заходів у Києві на весь місяць

Грудень несе із собою святковий настрій, адже стільки всього чекає на нас у перший місяць зими. Тут і День святого Миколая, і Різдво, і новорічну ялинку встановлять на Софіївській площі 3 грудня. Але це далеко ще не все. Vesti.ua пропонують ТОП-7 атмосферних заходів, які можна відвідати у грудні з дитиною.

"Головна Резиденція Святого Миколая в Україні"

Головна Резиденція Святого Миколая" розташувалася у садибі "Коваля" у Музей просто неба "Мамаєва Слобода". Святий Миколай не лише читає дитячі листи, а й зустрічається з ними особисто. Діти зможуть розповісти святому віршик чи заспівати пісню та отримати за свій виступ подарунок.

У програму відвідування входять мініекскурсія садибою, де розташована резиденція, зустріч та фото зі Святим Миколаєм, частування трав'яним чаєм та смаколиками.

Як попередньо домовитись про відвідання Резиденції Святого Миколая, як замовити екскурсію, майстер-клас чи де придбати медовий пряник зі Святим Миколаєм, тобто "Миколайчик"? Потрібно просто зателефонуйте за номером 099 47 84 130 або надіслати запит на [email protected] або [email protected].

Важливо! Святий Миколай запрошує всіх дітей у різдвяну казку та з нетерпінням чекає по пошті на дитячі малюнки та листи за адресою:

"Головна Резиденція Святого Миколая" в Україні

Козацьке селище "Мамаєва Слобода"

вул. Михайла Донця, 2

м. Київ,  03061

"Різдвяна фабрика мрій" на ВДНХ

"Різдвяна фабрика мрій" – це казкове містечко, де відбувається чарівне виробництво ялинкових прикрас. Жителі містечка – ельфи – вчать дітей здійснювати свої найзаповітніші мрії, а дорослих – вірити в дива.

Але перш ніж ви поїдете з екскурсією на фабрику, варто погуляти площею, зробити кілька казкових селфі та скуштувати смачнюсінких казкових десертів на місцевому фуд-корті. Також можна відвідати Різдвяний магазин та придбати неймовірні ялинкові прикраси для своєї новорічної ялинки.

На екскурсію фабрикою діти вирушають з ельфом-екскурсоводом (час екскурсії 35 хвилин). Усі майстерні казкової фабрики виглядають як справжнє виробництво. Тут є і кабінет головного ельфа Гукаса, цех, де видуваються ялинкові прикраси, спеціальна ванна, де іграшки посріблюють та величезна машина для їх фарбування. Є тут справжня майстерня з розпису готових кульок, і найголовніше – зірковий небосхил, на якому кожне дитя зможете написати свою найзаповітнішу мрію! Чим написати? Та тим, чим сяють зірки, звісно, світлом!

Наприкінці екскурсії кожен маленьких гість отримає набір із новорічною кулькою, яку можна розфарбувати вдома (фарби додаються) та прикрасити авторским творінням святкову ялинки.

Екскурсію "Різдвяною фабрикою мрій" слід бронювати заздалегідь за телефонами: 097 886 26 76, 066 744 64 52.

Зимове містечко "Кришталева ковзанка"

9 грудня на Осокорках на набережній біля ТРЦ River Mall відкриється зимове містечко "Кришталевий каток".

Його головною фішкою стане льодовий майданчик просто неба площею 1600 кв. м. В інтер'єрі міста домінуватиме білий колір, а ялинка всіх здивує своєю формою, що нагадує гігантський кристал.

На території містечка працюватимуть велика італійська карусель та фуд-корт з вуличною їжею та гарячими напоями. Для любителів селфитися передбачено багато креативних фотозон.

Для відвідувачів ковзанки будуть влаштовані зони для перевдягання та шафки для зберігання речей. Для фігуристів-початківців можна буде запросити інструктора. Також можна буде орендувати фігурку-помічника для дітей, які навчаються стояти на ковзанах.

Вхід українським воїнам та їхнім сім'ям на ковзанку зі знижкою при пред'явленні посвідчення. У соціальний день, 17 грудня, вхід для окремих категорій відвідувачів безкоштовний.

"Королі Магії рятують Новий Рік"

З 19 грудня у столичному концерт-холі Bel Etage стартує найвидовищніше та магічне шоу цієї зими "Королі Магії рятують Новий Рік"

Глядачів вразять яскраві циркові номери, захопливий сюжет, щедра порція гумору та фантастичні ілюзії від зірок YouTube - братів Томашевських із Magic 5. Вони набули популярності завдяки своїм фокусам, які мають шалений успіх серед дітей та підлітків.  Хлопці вражають трюками на межі людських можливостей та підкорють стихію вогню

Виставка "Київська ялинка від XIX cт. – до сьогодення"

Фото: Олексій Самсонов

У музейно-виставковому центрі Музею Києва відкрилася виставка "Київська ялинка від XIX ст. – до сьогодення". Її експозиція дасть змогу відвідувачам поринути у різдвяну атмосферу Києва різних періодів. Музей Києва створив цю виставку спільно з колекціонером старовинних ялинкових прикрас Мариною Лук'янової.

У виставковому експозиційному просторі будуть представлені різноманітні унікальні артефакти. Тут і Дід ​​Мороз 1926 року, і оригінальні ялинкові прикраси часів Кайзера Вільгельма, і іграшковий ведмедик 1940-х років, знайдений у руїнах на Михайлівській площі, та різдвяні листівки XIX-ХХ століть. Будуть тут радянські Діди Морози та Снігуроньки різних десятиліть та новорічні ялинки, прикрашені за модою різних часів іграшками відповідного періоду, та інтер'єри радянських квартир, прикрашених до свята.

На виставці будуть представлені зразки ялинкових прикрас з особистої колекції Марини Лук'янової із середини XIX століття та до 90-х років ХХ століття.

В рамках виставки проводитимуться екскурсії від провідних наукових співробітників музею та кураторів проєкту, а також майстер-класи для дітей та дорослих.

"Космічний Новий рік" у планетарії

Київський планетарій підготував у грудні та січні запрошує дорослих та дітей на розважально-театральний перформанс "Космічний Новий рік".

Програма включає три наступних один за одним дійства. Завдяки локаційним та технічним можливостям планетарію святкові заходи відбуватимуться і у фантастичному просторі фоє, і в серці планетарію – Зоряній залі, яка перетвориться на "Новорічний космічний портал Надії, Добра та Віри на краще". У цій залі гості зможуть побачити повнокупольні фільми у форматі 360° з ефектом 3D, чарівно переміщаючись у гравітаційний простір унікальної космічної ялинки для участі у "Новорічній космічній дискотеці". Також для гостей будуть організовані яскраві фотозони. Працює святкове кафе.

Тривалість програми – 90 хвилин.

Зимові свята у Київському театрі ляльок

Зимовий сезон у красивому засніженому замку у самому серці Києва відкриється 2 грудня прем'єрою вистави-квесту "Новорічна сторі "Блогери у театрі" (6+).

Також в афіші грудня улюблені вистави: "Казка про Мороза Морозенка", "Попелюшка", "Чарівник країни Оз" та "Енеїда".

Починаючи з 6 грудня, після кожної вистави на гостей чекатиме сюрприз: вітання від Святого Миколая чи Мороза Морозенка, а також веселі інтермедії з акторами.

Для бронювання квитків та домовленя про групове відвідування дзвоніть: 050 481 31 50 (з 10:00 до 17:00, щодня, крім понеділка).

Читайте також: 5 кращих мультфільмів Disney 2021-2023: від “Стихії” до “Бажання”, яке тільки но вийшло в українский прокат

Читайте також: Сашко Положинський і Тартак на День ЗСУ влаштують концерт у Києві, що чекати від артиста 6 грудня

Поділитися сюжетом

Останні новини

Які дерева не можна садити у себе на ділянці: важливі поради

Апетитні рибні мафіни: рецепт від зірки "Мастер Шеф", який замінить звичні котлети

П'ять важливих порад від досвідчених садівників: як поливати сад і город восени

Буде ще дорожче: сметана, сир та інша "молочка" стане справжньою розкішшю

Як обрізати сливу для щедрого врожаю у наступному році: хитрощі садівників

Шукаєте ідеального чоловіка - це вони: 2 знаки Зодіаку, з якими мріє бути багато хто, але є складність

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Курка в клярі з бататом: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав ситну вечерю без клопоту

Прості хитрощі для пишного тіста: як стати майстром випічки за один день

Окупанти готують удари по енергетиці: ворог має понад тисячу ракет

Як доглядати за ґрунтом восени, щоб покращити родючість: важливі поради городників

Відкладіть телефон негайно: важливо відмовитись перед сном

Нові ліміти на грошові перекази: Ощадбанк порадив, як обійти обмеження

Жінка "зливала" місця перебування ТЦК: її оштрафували на 140 тисяч та забрали телефон

Наступний тиждень може стати багато в чому історичним для України - Зеленський