Слово пацана: юним українцям "зайшов" серіал РФ

Слово пацана: юним українцям "зайшов" серіал РФ
Але чи потрібно його дивитися?

У запитах Google лише минулої доби понад 25 тис. користувачів України шукали новий російський серіал "Слово пацана. Кров на асфальті".

Про що мова: Російський кримінальний серіал про молодіжні угруповання Казані кінця 1980-х років, знятий режисером Жорою Крижовниковим на основі книги Роберта Гараєва "Слово пацана. Кримінальний Татарстан 1970—2010-х". Головні ролі зіграли Леон Кемстач, Рузіль Мінекаєв, Іван Янковський, Анастасія Красовська, Ганна Пересільд. Офіційно серіал доступний лише у двох платних онлайн-кінотеатрів РФ. Сюжету як такого немає: у стрічці просто показано, як наприкінці 1980-х у Казані діяли молодіжні вуличні угруповання.

Причому тут Україна: Як не дивно, у РФ серіал, як це кажуть, "не зайшов". Ймовірно, це пов'язано з географією глядачів: більшості жителів РФ Татарстан не цікавий. Про це свідчать і запити "Яндекса", і критика серіалу (він, втім, поки що лише в процесі виходу). А ось українському глядачеві – переважно підлітковому – стрічка припала до душі. В українському сегменті "Тік-Току", де теж можна знайти серії цієї картини, сьогодні "Слово пацана" один із найпопулярніших запитів.

Чи потрібно його дивитися: Відео на тематику "російської естетики 90-х" навряд чи сподобається будь-кому в Україні старшому за 25-річний поріг. Люди пам'ятають той час і розуміють, що жодної естетики у бандитських розбірках немає. А ось зовсім ще юні українці (і, що найгірше, українки того ж "шкільного" віку) намагаються шукати у трендовому серіалі уособлення себе та своїх батьків. В тому ж таки "Тік-току" набирають популярність ролики з питаннями, чи були в Україні подібні бандитські угруповання.

Критика: На серіал відреагувала більшість українських блогерів. Люди намагаються пояснити своїм передплатникам, що жодної особливої "родзинки" у серіалі немає, і навіть незважаючи на непоганий акторський склад, стрічка "зліплена" вкрай незграбно. Цікаво, але юні користувачі в мережі намагаються сперечатися з блогерами. Багато хто стверджує, що в Україні немає подібних проектів. Є заяви, що їхній патріотизм уже "закінчився", і що взагалі в серіалі "нуль політики".

Альтернатива: Можливо, в Україні немає таких проектів – саме тому, що в цьому немає жодної естетики. Але справді якісних продуктів українського виробництва більш ніж достатньо. Навіть зараз, за умов війни, знімаються і виходять і фільми, і серіали. Що показово: українська продукція останніх років, безкоштовно доступна на YouTube, останнім часом рясніє російськими коментарями про те, як їм сподобалося побачене. Навіть такий специфічний серіал, як "Готель "Галиція", росіяни хвалять, хоч і скаржаться, що не розуміють мови.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Буде ще дорожче: сметана, сир та інша "молочка" стане справжньою розкішшю

Як обрізати сливу для щедрого врожаю у наступному році: хитрощі садівників

Шукаєте ідеального чоловіка - це вони: 2 знаки Зодіаку, з якими мріє бути багато хто, але є складність

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Курка в клярі з бататом: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав ситну вечерю без клопоту

Прості хитрощі для пишного тіста: як стати майстром випічки за один день

Окупанти готують удари по енергетиці: ворог має понад тисячу ракет

Як доглядати за ґрунтом восени, щоб покращити родючість: важливі поради городників

Відкладіть телефон негайно: важливо відмовитись перед сном

Нові ліміти на грошові перекази: Ощадбанк порадив, як обійти обмеження

Жінка "зливала" місця перебування ТЦК: її оштрафували на 140 тисяч та забрали телефон

Наступний тиждень може стати багато в чому історичним для України - Зеленський

Їжте квашену капусту якомога частіше і позбавтеся целюліту: чим ще корисний зимой смаколик

Справжній закарпатський суп: як зробити ситну страву з крильцями на всю родину

Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців