Король наркотрафіку в Краматорську

Король наркотрафіку в Краматорську

У Краматорську призначили нового начальника районного управління поліції Ним став підполковник поліції Матвієнко Микола Вікторович. Раніше він обіймав керівну посаду у Головному Управлінні поліції Донецької області. В органах внутрішніх справ Микола Матвієнко працює з 2009 року. Розпочав свою кар’єру інспектором патрульної служби Костянтинівського міського відділу та пізніше змінив її на кримінальний розшук. Там він працював майже 10 років, очоливши згодом сектор кримінальної поліції. Має великий досвід роботи на керівних посадах. До цього він очолював поліцію Мар’їнки (2018), Костянтинівки (2021) та Покровського районного управління (2022).

Матвієнко має величезний досвід спілкування з відомими криміналітетами країни. За весь час його роботи в кримінальній поліції він встановив взаємовигідні стосунки з багатьма босами злочинного світу. Так, під його «дахом» вдалося реалізувати та налагодити наркотрафік у тих містах, де він раніше обіймав керівні посади. Якщо звернути увагу на зміну займаних ним посад, то на перший погляд стає не зовсім зрозуміло, чому іменитий поліцейський так часто змінював місце служби останнім часом, практично щороку… проте тут не все так просто. Пропрацювавши в Мар’їнці близько півроку, він отримав необхідні контакти постачальників наркотичних речовин через своїх «друзів» із зони. Так «елітні» наркотики – героїн та кокаїн, ціна яких варіюється в середньому від 100 доларів за 1 грам героїну і від 150 доларів за 1 грам кокаїну, за запитами Матвієнка привозили дуже швидко та професійно, використовуючи при цьому особливі, часто навіть дипломатичні канали ( найякісніші наркотики постачалися з Афганістану та Бразилії). На героїні та кокаїні Матвієнко зміг добре заробити ще у Мар’їнці, а далі застосовував працюючі схеми у Костянтинівці. Однак, у Покровську він вирішив розширити свої можливості в наркобізнесі і додав до вищезазначених речовин ще легші, такі як екстазі та амфетаміни, ефедрино- та кодеїновмісні препарати з Туреччини та країн Європи.

Є певні факти, які б підтверджували участь поліцейського в такому незаконному тіньовому бізнесі. Загальний стан поліцейського за неофіційними даними оцінюється в 300 тисяч доларів — усі гроші зберігаються на офшорних рахунках європейських банків, а також готівкою. Матвієнко намагається не афішувати свій достаток, тому веде себе досить скромно серед інших поліцейських, але воліє купувати собі дуже дорогий, але при цьому не особливо помітний годинник вартістю близько 5-7 тисяч доларів (такий годинник швейцарської фірми «Tissot» нещодавно був помічений у нього на руці під час однієї з нарад керівного складу поліції. Також Матвієнко має квартиру в Литві, приблизною вартістю 115 тисяч доларів, оформлену на його знайомого, щоб не відображати її у власних деклараціях. Загалом, Матвієнко дуже чітко підійшов до цього питання та убезпечив себе, купивши нерухомість у сусідній країні, куди він у будь-який момент може виїхати та втекти від можливих проблем.

Залишається цікавим питання про те, що зараз робитиме на новій посаді Микола Вікторович і як довго він на ньому пробуде? Тут досить багато варіантів … від розвитку наркотрафіку в місті до розширення своїх кримінальних зв’язків та впровадження нових схем роботи. Сумно лише те, що керівництво країни не бачить усіх внутрішніх проблем, наосліп знімає та призначає людей на певні вищі пости, не вивчивши достатньо їхню минулу біографію. І цей випадок є одним із сотень, оскільки кримінал та корупція є практично у кожній сфері діяльності, але контролювати все навколо неможливо. Тому що буде з Краматорськом далі, питання відкрите на найближчий рік, а потім… раптом знову Матвієнко кудись переставлять. Швидше за все, найвище керівництво країни починає свою гру, активно використовуючи вже готові кримінальні схеми на місцях, адже у будь-якому випадку, всі залишаються в плюсі, за винятком простого населення, у якого і без наркотиків і так багато проблем нині.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Украинских пенсионеров ждет шок: как выжить на 2000 гривен в 2025 году

Не раньше 63 лет: некоторым украинцам придется отложить выход на пенсию

"Начинается новая эпоха": Олег Винник объявил о возобновлении живых концертов

Идеальный обед или ужин: шеф-повар показала, как вкусно приготовить мясо с грибами

Мобилизация их не коснется: кого не призовут в армию осенью

Курс доллара до конца октября: украинцам посоветовали, куда сейчас вкладывать средства

Новый тарифный удар: украинцам увеличат плату за вывоз мусора

Будем платить зря? Решат ли заоблачные тарифы проблемы водоканалов

Украинские медийщики попали под обстрел на Донбассе: есть пострадавшие

Как вырастить огурцы осенью: советы огородникам

Сельдерей по-корейски: рецепт вкуснейшей закуски, лучше моркови

Полиция показала, как спасали животных из-под масштабных завалов в Запорожье

Наоми Кэмпбелл использовала деньги жертвователей, чтобы "спустить" их на элитные гостиницы и СПА

Самые высокие штрафы: украинцев могут наказать на 51 тысячу, перечень нарушений

The Times узнало о возможной отправке Британией инструкторов в Украину