Багато начинки та мало тіста: шеф-кухар дала рецепт ідеального яблучного пирога
Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати "невидимий" яблучний пиріг. Невидимий він тому, що тіста в ньому настільки мало, що його й не видно.
"Я ще зробила крихту - крамбл (можна і без неї, але раджу зробити) і вийшло просто чудово. Пиріг дуже просто робиться і активної роботи 10 хвилин. Ну це ж шикарно!", – радить шеф-кухар.
Для крамблу нам знадобиться:
- цукор - 80 г
- вершкове масло (холодне) - 50 г
- борошно - 100 г
Для пирога беремо:
- яблука - 5 шт. (краще брати різних сортів)
- родзинки чи сушена журавлина - 50 г (можна і без них)
- горіхи - 50 г (за бажанням)
- лайм або лимон - 0,5 шт.
- молоко - 200 г
- яйця - 2 шт.
- цукор - 150 г
- ванільний цукор - за бажанням
- борошно - 70 г
- розпушувач - 5 г
- кориця - за бажанням
Яблука чистимо, розрізаємо навпіл та нарізаємо дуже тоненькими шматочками. Якщо є, додаємо сухофрукти, горішки, цедру та сік лимона та перемішуємо – це наша начинка.
Окремо готуємо тісто-заливку. Для цього в мисці змішуємо до однорідності молоко, яйця, цукор, ванільний цукор і борошно з розпушувачем.
Для крамблу холодне вершкове масло рубаємо ножем, а потім руками швидко змішуємо до однорідної крихти з борошном і цукром.
Форму застеляємо пергаментом. На дно насипаємо половину крамблу, викладаємо яблучну начинку, заливаємо тістом, а зверху посипаємо рештою крамблу.
Випікати такий яблучний пиріг треба в розігрітій до 180 градусів духовці до румʼяності (приблизно 1 годину - 1 годину 20 хвилин). Обовʼязково даємо пирогу охолонути, а потім нарізаємо та насолоджуємося.