Більше не потрібно купувати: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити унікальне тісто на паску
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати смачну паску, секрет якої полягає саме у підготовці заварного тесту.
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 18 г дріжджів
- 1-1,2 кг борошна
- 8 жовтків та 5 білків
- 125 г сметани
- 500 г цукру
- 250 г вершкового масла
- 1 пакет ваніліну
- Сок и цедра одного лимона
- 1 ч.л кардамон
- 250 г ізюму
Приготування:
Запарка: Вимішайте муку в гарячому молоці, додайте дріжджі, перемішайте. Закрийте опару плівкою, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Збиті яйця: Збийте окремо білки та жовтки з цукром. Додайте трохи борошна та сіль у білки для прискорення збивання.
З'єднання: "Мастер Шеф" Литвинова додає, змішайте опару з білково-жовтковою сумішшю, додайте борошно, лимонну цедру, ванілін, розтоплену олію зі сметаною та сік лимона. Перемішайте.
Заміс: Поступово додайте муку і вимішуйте тісто на столі. Коли воно почне відлипати від столу, додайте родзинки і добре перемішайте.
Підйом: Залишіть тісто під плівкою на 3-4 години, щоб воно підійшло, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Формування та випічка: Розподіліть тісто за формами, дайте йому підійти ще трохи. Випікайте в духовці при 160 ° C близько 40 хвилин.