Більше плакати на кухні не будете: як правильно різати цибулю, поради досвідчених кулінарів

Більше плакати на кухні не будете: як правильно різати цибулю, поради досвідчених кулінарів

Ріпчаста цибуля, що провокує у багатьох, якщо не у всіх, рясна сльозотеча має дуже складний хімічний склад.

Вся справа в особливій речовині, що виділяється при розрізанні цибулини і розчиняється в сльозах людини та воді. Фермент дратує слизову оболонку очей і носа.

Цибуля. Фото: скрін youtube

Печіння в очах і сльози нікому не подобаються, тому деякі навіть відмовляються нарізати цибулю або взагалі вживати її. Однак маленькі кулінарні секрети допоможуть зробити це, не промовивши ні сльозинки.

Зберігання цибулі, фото agromarket

Є кілька дійсно ефективних та доступних способів. Один із найпопулярніших - охолодити цибулину. Її можна помістити в холодильник на 30 хвилин або в морозильну камеру на 10 хвилин. Якщо немає часу на очікування, можна просто обполіскувати цибулю та ніж холодною водою. Завдяки цьому знижується виділення газу, який таки провокує сльози.

Дівчина плаче, фото: Getty Images

І ще один спосіб – під час нарізування жувати жуйку. Цей процес також допомагає зменшити вплив газу на слизову.

Раніше ми повідомляли, що подивіться на свої руки, яка сором: 3 простих способу відучити себе гризти нігті.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Тыквенно-апельсиновый пудинг: "Мастер Шеф" Татьяна Литвинова раскрыла секрет простого и вкусного десерта

Как правильно сажать голубику: советы и секреты от профессиональных фермеров

Хрустящие огурцы на зиму: звезда "Мастер Шеф" раскрыла семейный рецепт

Когда высаживать саженцы винограда для щедрого урожая: садоводы назвали идеальное время

Октябрьское солнечное затмение: астрологиня рассказала, что изменится в жизни украинцев

Водителям подсказали, как избежать штрафа в случае остановки полицией: хитрость с двигателем

Как сохранить урожай тыквы правильно: хозяева назвали главные правила

Украина может оказаться в блекауте на несколько дней – энергетики назвали реальную угрозу

Кто берет то, что ему не положено, будет расплата в этот период, - Инна Гнатюк о периоде с 10 октября по 25 ноября

Курильщики, готовьтесь – с 2025 года сигареты подорожают: подробности нового закона

Пончики без сахара: победительница "Мастер Шеф" дала рецепт вкусного десерта

Не в лоб, а через фланги: эксперт объяснил тактику наступления врага и как ей противодействовать

Когда собирать урожай капусты в 2024 году: хозяйки назвали лучшие сроки

Мобилизация в октябре: кого с нетерпением ждет ТЦК

«Нельзя сидеть на трех стульях»: эксперт рассказал, что ждет Грузию дальше