Бюджетний та смачно: "Мастер Шеф" Литвинова запропонувала рецепт швидкого десерту з медом
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати чудовий медовик, який відомий своїм неповторним смаком. Цей простий та смачний рецепт медовика від "Мастер Шефа" Тані Литвинової стане вашим фаворитом, а приготування його справжнім задоволенням.
Інгредієнти для торта Медовик:
- Яйця – 250 г.
- Цукор – 150 р.
- Мед - 130 г.
- Олія вершкове - 130 г.
- Борошно – 250 г.
- Розпушувач – 5 г.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Жженка - 70 г.
- Цукор – 100 р.
- Сода – 1 ч.л.
- Оцет - 1 ч.л.
Для крему:
- Крем-сир – 300 г.
- Вершки 33% – 600 г.
- Пудра цукрова – 100 г.
- Цедра мандарина - 3-4 шт.
- Вишня сушеная - 200 г.
Для декору:
- Білий шоколад – 200 г.
- Горіхи грецькі - 100 г.
Форма для випікання – 24 см.
Випікаємо при температурі 180 градусів, кожний корж по 5-6 хвилин.
Приготування:
Для смаження підсмажте цукор до появи легкого диму. Потім збийте яйця із цукром. Змішайте палення з вершковим маслом та медом, додайте соду з оцтом, добре перемішайте, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Для тесту з'єднайте борошно, сіль та розпушувач. Додайте медово-масляну суміш у яєчну масу, поступово додаючи борошно та збиваючи. Викладіть тісто на лист і випікайте 6 коржів по 5-6 хвилин кожен.
"Мастер Шеф" Литвинова ділиться, для крему збийте вершки до збільшення обсягу в 2 рази, додайте цукрову пудру. Потім додайте цедру до крем-сиру і збийте.
Накладіть шар крему на пергаментний папір, потім викладайте коржі та крем по черзі. Можна додати вишню між коржами, додає "Мастер Шеф" Литвинова.
Покладіть торт в холодильник на 6-8 годин для просочення. Потім акуратно вийміть його з форми, оберніть плівкою та темперованим шоколадом.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, що після 10 хвилин у морозильній камері торт готовий. Посипте його підсмаженими горіхами.