Буде дуже ароматно: рецепт пасти з домашнім вершковим соусом та томатами
Зробити таку пасту в томатно-вершковому соусі можна з ранку або перед перекусом, оскільки вона готується швидко і легко, розповідає кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- 1 куряче філе
- 200 г пасти (бажано твердих сортів)
- 2 великі томати
- 200 г томатів у соку або 1 ст. л. томатної пасти, розведеної в 200 мл води
- 3 ст. л. сметани або жирних густих вершків
- 1 маленька цибуля
- 1 зубчик чеснока
- Олія для смаження
- Сіль та перець за смаком
- Італійські трави до смаку
- Пармезан чи інший сир для подачі
Приготування:
Зробіть надрізи на томатах і залийте окропом на 5 хвилин. Потім зніміть шкірку та наріжте томати. Наріжте цибулю, часник та куряче філе. Посоліть і поперчіть філе.
Відваріть пасту так, як вам більше подобається або дотримуючись інструкцій на упаковці.
На розігрітій олії підсмажте куряче філе. Додайте нарізану цибулю і смажте до прозорості. Додайте нарізані томати та часник, посоліть. Гасіть до розм'якшення томатів. Потім додайте помідори в соку або розведену томатну пасту, 1,5 ст. л. води з-під пасти, сметану. Соліть до смаку, додайте італійські трави.
У соус додайте відварену пасту. Добре перемішайте та прогрійте разом ще 2 хвилини.