Частками краще, ніж перемолоти: рецепт ароматного варення із соковитих груш
Сезон груш зараз у самому розпалі. Солодкі та соковиті плоди можна знайти на будь-якому ринку чи супермаркеті, а після покупки господиням рекомендують приступати до приготування ароматного варення.
Таке варення здатне зігріти душу навіть у найхолодніший вечір. Найвдаліше виходить саме з груш, порізаних часточками. Так смак набагато яскравіший, до того ж колір теж викликає захоплення – красивий, карамельно-бурштиновий.
Що потрібно з інгредієнтів:
- груша - 1 кілограм,
- цукор - 800 грамів,
- вода - 50 мілілітрів,
- кардамон – за смаком.
Як приготувати варення на зиму?
Груші помити та відрізати хвостики. Очистити від шкірки та нарізати тонкими часточками. Частки викласти в каструлю, додати воду та цукор.
Поставити варитись на середній вогонь, дочекатися, коли сироп закипить, і варити ще 5 хвилин. Додати до варення кардамон. Потім зняти каструлю з плити та залишити охолоджуватися на 1 годину. Так зробити ще двічі – варити варення по 5 хвилин.
Готове варення розкласти у стерилізовані баночки та закатати кришками. Банки перевернути догори дном, укутати ковдрою та залишити на ніч охолоджуватися. Зберігати у холодному місці.
Раніше ми повідомляли про желе з кавуна: десерт, який прикрасить будь-який солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.
Поделиться сюжетом