Дешево, але дуже смачно: рецепт кабачково-картопляної запіканки для всієї родини
Існує багато рецептів кабачкових запіканок, до яких можна додавати різноманітні овочі, мʼясо, сир тощо, і кулінарна блогерка Юлія Сенич запропонувала свій.
Цей рецепт дуже простий, запіканка готується з доступних інгредієнтів, а результат виходить неймовірним.
Щоб приготувати смачну кабачкову запіканку, нам знадобляться такі інгредієнти:
- кабачок або цукіні - 1 шт.
- картопля - 2 шт.
- цибуля - 1 шт.
- морква - 2 шт.
- яйця - 3 шт.
- борошно ~ 3ст.л.
- розпушувач - 1 ч.л.
- олія ~ 50 г
- твердий сир ~ 200 г
- сіль і перець за смаком
"Кабачкова запіканка з того, що є на городі вдосталь!", – наголосила кулінар.
Кабачок натираємо на крупній тертці та руками вичавлюємо з нього зайву рідину. Картоплю та моркву чистимо, також натираємо на крупній тертці та відтискаємо, щоб позбутися зайвої води.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. В великій мисці змішуємо кабачок, картоплю, моркву, цибулю, додаємо яйця, борошно, сіль, а також твердий сир, натертий на тертці. У кінці додаємо олію, розпушувач і перемішуємо все до однорідності.
У форму для запікання, змащену олією, викладаємо наше овочеве тісто. Готуємо кабачкову запіканку в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 45-55 хвилин. За бажанням можна додатково в кінці посипати запіканку зверху тертим сиром і ще допекти, щоб він розплавився.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.