Дешевше та смачніше за покупний: переможниця "Мастер Шеф" дала простий рецепт медівника
Переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати неймовірно смачний і ніжний торт медівник.
Для коржів (у розрахунку на 9 шт. діаметром 20 см) зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- яйця - 2 шт.
- вершкове масло 82,5% - 100 г
- цукор - 115 г
- мед - 150 г
- сода - 1 ч.л.
- борошно - 475 г
На сковороді на малому вогні спочатку "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна прогріває цукор разом із маслом і медом до невеликих бульбашок. Після цього додаємо соду та доводимо суміш до карамельного кольору, постійно помішуючи.
Даємо медовій масі трішки охолонути, а потім додаємо до неї яйця та віничком розмішуємо до однорідності. Слідом порціями додаємо просіяне борошно, спершу розмішуємо лопаткою, а далі вимішуємо тісто руками.
Поки тісто ще тепле, "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна тоненько його розкачує між двома листами пергаменту, тарілкою чи кільцем вирізає коржі, робить на них проколи виделкою та випікає в розігрітій до 160 градусів духовці до золотистості (приблизно 6 хвилин). Обрізки тіста також випікаємо, вони знадобляться для декору.
Щоб приготувати крем для медовика, зірка "Мастер Шеф" використовує:
- вершки 33% (холодні) - 450 г
- цукрова пудра - 150 г
- сметана 20% - 500 г
- лимонний сік - 10 г
Сметану змішуємо з лимонним соком. Вершки збиваємо до стійких піків, додаємо цукрову пудру та перемішуємо. Змішуємо вершки зі сметаною – і крем готовий.
Формуємо медовик. Трішки крему, а також крихту з обрізків коржів лишаємо для декору. Відправляємо торт у холодильник на 6 годин, потім змащуємо залишками крему, прикрашаємо крихтою та відправляємо у холодильник іще на ніч.