Діти скажуть дякую: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт незвичайних яблучних чіпсів
Колишня зірка кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала простий і бюджетний перекус, який не тільки смачний, а й корисний. Виготовлення яблучних чіпсів у домашніх умовах допоможе заощадити кошти в порівнянні з магазинними варіантами, а також забезпечить вас та ваших дітей здоровим частуванням для школи чи поїздки.
Інгредієнти:
- Яблука
- Лимонна кислота
Інструкції:
Очистіть яблука від насіння та шкірки, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Наріжте їх на рівні скибочки завтовшки близько 3 мм.
Розчиніть половину чайної ложки лимонної кислоти у 2-3 літрах води.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, відразу після нарізки перекладайте яблука в розчин, щоб вони не потемніли.
Обтрушіть воду і перекладіть яблука на сушарку. Розподіліть їх рівномірно, щоб вони не склеїлися.
Сушіть за температури 60 градусів Цельсія протягом 12-13 годин, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Перевірте, чи готові чіпси, розламавши один із них навпіл. Вони мають бути хрусткими. Якщо ні, досушіть ще 1-2 години, залежно від сорту яблук.