До морозива чи вершків: рецепт солодкого кавового кексу з домашньою глазур'ю
Такий смачний і м'який кекс чудово підходить з морозивом або збитими вершками, розповідає food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood.
Інгредієнти:
Для кексу:
- 150 г м'якої олії
- 180 г цукру
- 120 г борошна
- 80 г крохмалю
- 100 мл еспресо
- 4 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 год. л. ванільний цукор
Для глазурі:
- 250 г цукрової пудри
- 25 г какао
- 4-5 ст. л. холодної води
Приготування:
У мисці збийте масло з цукром до отримання кремоподібної консистенції. Додайте яйця по одному, ретельно перемішуючи після кожного. Змішайте борошно з крохмалем та розпушувачем. Введіть цю суміш у тісто, додаючи її частинами.
Влийте еспресо, що охолов, і додайте ванільний цукор. Замісити однорідне тісто. Застеліть форму для випікання (діаметром 24 см) пергаментом.
Вилийте тісто в підготовлену форму і відправте в розігріту до 180°C духовку. Випікайте приблизно 40 хвилин.
Готовий кекс повністю остудіть. В окремій мисці змішайте цукрову пудру з какао. Поступово додавайте холодну воду, помішуючи до отримання гладкої суміші консистенції сметани. Нанесіть глазур на охолоджений кекс. Дайте глазурі застигнути протягом години.