Домашній яблучний пиріг: як готувати смачно та просто
На цей раз у соціальній мережі фудблогер Наталія Жук поділилася своїм варіантом рецепту яблучного пирога з легким ванільним смаком.
Приготування не займе багато часу, а результат приємно здивує: пиріг виходить ароматним, з солодкуватою скоринкою.
Інгредієнти:
- 4-5 яблук
- 3 яйця
- 60-80 г цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 150 мл теплого молока
- 40 г розтопленого вершкового масла
- 100 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- Цукор для посипання
Приготування:
Розігрійте духовку до 170-180 ° C. У глибокій мисці вибийте 3 яйця, додайте 60-80 г цукру, ванільний цукор, 150 мл теплого молока та 40 г розтопленого вершкового масла. Добре перемішайте віночком до однорідної маси.
Поступово додайте 100 г борошна та 1 ч. л. розпушувача, ретельно перемішуючи, щоб уникнути грудок. Очищені яблука наріжте тонкими слайсами і обережно додайте їх у тісто. Перемішайте, щоб яблука вкрилися тістом.
Змащуйте форму вершковим маслом та вистилайте дно пергаментом. Вилийте тісто з яблуками у форму, зверху додайте кілька шматочків яблук і посипте цукром.
Випікайте пиріг у заздалегідь розігрітій духовці приблизно 45-50 хвилин до золотистої скоринки. Після випікання дайте пиріг охолонути, потім акуратно вийміть його з форми і наріжте.
Перед подачею посипте готовий пиріг цукровою пудрою.