Доступний рецепт часникового хліба: "Мастер Шеф" розповіла, як приготувати без зусиль
Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити смачний часниковий хліб, який сподобається кожному.
Завдяки кільком хитрощам зробити ароматну чіабатту буде простіше, проте доведеться докласти трохи зусиль, щоб тісто було повітряним і м'яким.
Інгредієнти для чіабати:
- Свіжі дріжджі – 3 г
- Борошно – 400 г
- Сіль – 5 г (1 ч. л. без гірки)
- Вода – 320 мл
- Олія – 15 мл
- Борошно для підпилювання
Приготування чіабатти:
У мисці змішайте воду, дріжджі та олію. Додайте просіяне борошно із сіллю та перемішайте тісто до однорідної консистенції. Накрийте миску рушником і залиште на 10 годин за кімнатної температури, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Викладіть тісто на пергамент, присипаний борошном. Зверху також посипте борошном. Сформуйте із тіста прямокутник і розріжте його на дві частини. Накрийте рушником та залиште на 20 хвилин.
"Мастер Шеф" Глинська додає, розігрійте духовку до 240 °C разом з деком. Перекладіть чіабатту на розігріте деко і випікайте 18-25 хвилин. За 5 хвилин до готовності переверніть чіабатту вгору дном, щоб низ був також з хрусткою скоринкою.
Запечений часник:
- Часник – 2 головки
- Олія
- Чебрець
- Кріп, петрушка
- сіль
Очистіть часник, зубчики залийте олією, додайте гілочки чебрецю і запікайте в духовці при 180 °C, 25-30 хвилин. Розімніть запечений часник, додайте нарізану зелень та сіль, додає "Мастер Шеф" Глинська.
Розріжте вздовж чіабатту, підсушіть в духовці до золотистого кольору при 190°C. Змастіть пастою часнику і запікайте ще 2-3 хвилини при 220°C.