Доступно та дуже смачно: фіналіст "Мастер Шеф" поділився рецептом чудової закуски
На своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати тартар за рецептом із Норвегії.
Для цього рецепту фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- філе макрелі (скумбрії) слабої солі - 220 г
- маринований огірок - 40 г
- оливкова олія - 30 г
- темний хліб зі злаками - 60 г
- листя петрушки - 10 г
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько відокремлює філе риби від шкіри та видаляє кістки.
Дрібненьким кубиком нарізаємо філе та викладаємо на хліб - його можна або попереднь підсмажити на вершковому маслі, або просто зробити тости.
Поливаємо оливковою олією, а зверху викладаємо дрібно нарізані мариновані огірки та прикрашаємо зеленню.
"Все здається дуже просто, але в простоті завжди криється багато складнощів. Звісно, до нашої страви багато смаку додала атмосфера, в якій ми готували😁 Але! Саме важливо мати крутий продукт, з яким тобі доведеться працювати", – додав фіналіст "Мастер Шеф" Люлько.
А для того щоб самостійно засолити макрель, "Мастер Шеф" Микола Люлько радить приготувати такий маринад: 850 г крупнозернистої солі (камʼяна чи морська), 150 г цукру, цедра трьох лимонів, 1 ч.л. духмяного перцю, 1 ч.л. чорного перцю горошком і 3 лаврових листочка. Просто пересипаємо цією сумішшю рибу та лишаємо в холодному місці щонайменше на добу.