Дуже корисний лайфхак: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт борщової заправки, знадобиться на зиму
На цей раз зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася, приготувавши таку заправку один раз, ви зможете варити борщ всього за 15 хвилин до самого літа.
Інгредієнти:
- Буряк - 1 кг
- Морква - 1 кг
- Цибуля - 1 кг
- Солодкий перець - 1 кг
- Помідори - 5 кг
- Часник - 2 головки
- Олія гхі (або топлене масло) - 50 г
- Гострий перець - 1-2 шт
- Сіль - 30 г
Приготування:
Наріжте цибулю кубиками. Розігрійте у великій каструлі олію гхі або топлену олію та обсмажуйте цибулю до м'якості, радить "Мастер Шеф" Литвинова. Натріть на крупній тертці буряк, моркву та солодкий перець. Можна також нарізати тонкими брусочками.
Додайте натерті овочі до цибулі та тушкуйте на середньому вогні 12-20 хвилин. Подрібніть помідори в однорідну масу, додайте часник та гострий перець. "Мастер Шеф" Литвинова розповідає, далі влийте цю суміш в овочі та готуйте, доки обсяг заправки не зменшиться на чверть.
Розкладіть гарячу заправку по стерилізованих банках, закрийте кришками і переверніть дном догори. Залишіть під пледом до повного остигання.
Зберігайте заправку в прохолодному місці, у темній кімнаті або коморі за кімнатної температури, додала "Мастер Шеф" Литвинова.