Дуже корисний перекус: "Мастер Шеф" Литвинова дала простий рецепт яблучних чіпсів
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова помітила, якщо у вас є якісь інші фрукти або овочі, які ви зазвичай викидаєте через прим'ятість або швидке псування, то ви б могли навчитися робити з них щось смачне та корисне. Наприклад, яблучні чіпси робити просто, але вони добре підходять як міні-закуски.
Інгредієнти:
- Яблука
- Лимонна кислота
Інструкція:
Почистіть яблука від насіння та шкірки. Наріжте яблука на рівні скибочки завтовшки близько 3 мм, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.
Розчиніть 1/2 чайної ложки лимонної кислоти у 2-3 літрах води.
Перекладіть нарізані яблука в розчин лимонної кислоти відразу після нарізки, щоб вони не потемніли.
"Мастер Шеф" Литвинова додала, потім обтрусіть воду і викладіть яблука в сушарку. Не розташовуйте яблука надто близько один до одного, щоб вони не склеїлися. Сушіть за температури 60 градусів Цельсія протягом 12-13 годин.
Перевірте готовність, зламавши один із чіпсів навпіл. Він має бути хрустким. Якщо ні, продовжуйте сушити ще 1-2 години залежно від сорту яблук, зауважила "Мастер Шеф" Литвинова.
Готові чіпси зберігатимуть зовнішній вигляд і матимуть легкий присмак лимонної кислоти.