Дуже незвичайне поєднання: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт подвійного торта на бісквіті
"Льод і полум'я" підкорить будь-якого гурмана своїм вишуканим смаком та оригінальною подачею.
На цей раз зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, що десерт поєднує великий контраст смаку, адже може похвалитися і морозивом, і шоколадним бісквітом одразу.
Інгредієнти :
- Борошно - 100 г
- Цукор — 110 г
- Яйця - 4 шт.
- Рослинна олія - 50 г
- Молоко - 50 г
- Розпушувач - ½ ч.л.
- Молоко - 320 г
- Жовтки – 4 шт.
- Цукор — 60 г
- Згущене молоко - 60 г
- Кукурудзяний крохмаль - 30 г
- Ванільний цукор - 10 г
- Вершкове масло - 120 г
- Дрібка солі
- Вершки 33% - 100 г
- Чорний шоколад 72% - 160 г
- 1 банан
- Голубика - 50 гр
Спосіб приготування:
Збийте яйця із цукром до пишної маси, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова. Додайте рослинну олію та молоко, акуратно вмішайте борошно з розпушувачем.
Випікайте бісквіт за температури 180°C близько 20-25 хвилин. У сотейнику змішайте жовтки з цукром, додайте згущене молоко, крохмаль і молоко. Варіть на повільному вогні до загусання, постійно помішуючи.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і дрібку солі, добре перемішайте, додає "Мастер Шеф" Литвинова. Підігрійте вершки, додайте шматочки чорного шоколаду та перемішуйте до отримання гладкої, однорідної маси.
Викладіть на корж крем, додайте нарізаний банан і покрийте ганашем. Прикрасьте лохиною. "Мастер Шеф" Литвинова зауважила, перед подачею облийте десерт меренгою і обережно підпаліть для створення ефекту "полум'яного" десерту.