Дуже просто та смачно: шеф-кухар дала рецепт тушкованої капусти з мʼясом
Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати неймовірно смачний бігос (бігус) – тушковану капусту з мʼясом, рецепт дуже простий і варіативний.
Щоб приготувати бігос, нам знадобиться:
- капуста білокачанна - 500 г
- капуста квашена - 500 г
- морква - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- ребра свинячі - 1 кг
- помідори - 3-4 шт.
- сливи (за бажанням) - 3-4 шт.
- гриби сушені (можна і без них) - 50 г
- сіль, перець, копчена паприка, часник, дрібка кумину, лавровий лист
Шеф-кухар додала, що також смачно додвати до цієї страви чорнослив, особливо копчений, бекон, копчені ковбаски (типу мисливських) або копчені реберця.
Якщо будете додавати сушені гриби, то їх спочатку потрібно замочити, а потім нарізаємо. Цибулю нарізаємо кубиком, моркву натираємо на крупній тертці.
Ребра розділяємо на окремі реберця та обсмажуємо не до готовності, а просто до румʼяності з усіх боків. Обсмажене мʼясо перекладаємо в каструлю, а на тій же пательні смажимо цюбулю з морквою.
Капусту шаткуємо. Додаємо свіжу та квашену капусту до засмажки. Також додаємо нарізані гриби та смажимо все разом приблизно 10 хвилин.
Далі перекладаємо капусту в каструлю до ребер, додаємо часник, копчену паприку, вливаємо трішки води та тушкуємо приблизно пів години.
Після цього додаємо нарізані помідори, лавровий лист, сіль, перець та улюблені спеції за бажанням. Також на цьому етапі можна додати нарізані сливи або розмочений чорнослив. Тушкуємо все разом іще 10-15 хвилин – і бігос готовий.