Дуже просто та вишукано: "Мастер Шеф" Мартиновська дала рецепт ніжного м'яса на кісточці
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fce006c227cf9017e022b11828277ac77.jpg)
Переможниця третього сезону проекту "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська запропонувала смачний рецепт курки на кісточці із Франції. Ольга Мартиновська пояснила, що термін "suprême" у перекладі з французької означає вищий або верховний, підкреслюючи пишність та неперевершеність. У кулінарії це відноситься до кращої частини страв з птиці, дичини та риби, де "кращою" вважається філейна частина, додала "Мастер Шеф" Мартинівська.
Для страви рекомендується використовувати філе на кісточці, а ніжний вершковий соус допомагає виділити смак курятини, при цьому приготувати чудову страву можна вдома, ділиться "Мастер Шеф" Мартинівська.
Рецепт курки з вершковим соусом:
- 2 курячих сюпрему (філе на кісточці)
- 40 г солі
- 1 л чистої води
- 10 г цукру
- 1 лавровий лист
- 1 гілочка чебрецю
- олія для смаження
Для соусу:
- 1 цибуля шалот або звичайна ріпчаста (шалот краще за смаком)
- 50 мл білого сухого вина
- 150 мл курячого бульйону
- сік четвертинки лимона
- 200 мл вершків 33%
- чорний перець
Приготування:
Розчиніть сіль та цукор у воді, додайте лавровий лист та чебрець. Помістіть курячий сюпрем у розсіл на 7-8 годин, додає "Мастер Шеф" Мартинівська.
Обсмажте цибулю з вином та бульйоном до випаровування рідини, додайте лимонний сік.
Кип'ятіть вершки, потім додайте бульйон і варіть кілька хвилин. Приправте сіллю, перцем та лимонним соком.
"Мастер Шеф" Мартиновська Розповідає, вийміть сюпрем з розсолу, обсушіть і обсмажуйте з часником по 10 хвилин з кожного боку.
Подавайте полив м'ясо соусом.