Дуже смачна, пухка та з оригінальною глазурʼю: рецепт паски від фіналістки "Мастер Шеф"

Дуже смачна, пухка та з оригінальною глазурʼю: рецепт паски від фіналістки "Мастер Шеф"

Суперфіналістка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася рецептом домашньої паски Панетоне, що виходить дуже повітряною та ароматною.

Напередодні приготування паски потрібно підготувати сухофрукти. Зірка "Мастер Шеф" бере 250 г сухофруктів, заливає їх 30 г рому, додає сік і цедру одного апельсина та залишає на ніч.

Щоб приготувати тісто для Панетоне, спочатку готуємо опару. Змішуємо 180 г теплого молока, 7 г сухих дріжджів, 1 ч.л. цукру та 100 г пшеничного борошна (сильного, вміст білку має бути вище 10 г). "Мастер Шеф" Ольга Рябенко ставить опару в духовку при температурі 37 градусів на 30 хвилин.

Після цього до опари додаємо ще 30 г цукру, 2 яйця, 130 г сильного борошна, замішуємо та ставимо або в холодильник на 12 годин, або на 3 години в духовку при 37 градусах.

Далі нам знадобляться такі інгредієнти:

  • цукор – 180 г
  • яйце – 1 ціле + 3 жовтки
  • ванільний цукор – 2 ч.л.
  • сильне борошно – 300 г
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • вершкове масло – 130 г
  • замочені сухофрукти

Додаємо до першого тіста всі інгредієнти, крім сухофруктів і вершкового масла, та замішуємо протягом 15 хвилин.

Холодне вершкове масло нарізаємо на кубики, ділимо на три частини та частинами вмішуємо тісто. Коли додали все масло, вимішуємо тісто ше 15 хвилин. У кінці додаємо сухофрукти.

Готове тісто лишаємо підходити в теплому місці 2-3 години (має вирости в 2,5 рази). Кожну годину витягуємо тісто. Після цього ділимо тісто на рівні частини, формуємо з них кульки, викладаємо в форми та лишаємо підходити до верху.

Для верхівки Панетоне використовують не звичайну глазур, а мигдальну (макаронаж), для приготування якої нам знадобиться:

  • цукрова пудра – 120 г
  • мигдалеве борошно – 60 г
  • білки яєчні – 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 40 г

Також зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додала мигдальні пелюстки та цукрову пудру для декору.

Змішуємо всі інгредієнти макаронажу до однорідності, викладаємо цю глазур у кондитерський мішок і наносимо на паски по спіралі від центру. Зверху посипаємо паски пелюстками мигдалю, цукровою пудрою та відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку на 35 хвилин.

Готові паски зірка "Мастер Шеф" проколює знизу шпажками та підвішує верхівками донизу, щоб Панетоне не осіли.

Рецепт чудової закуски на Великодній стіл: стане справжнім хітом.

Ольга Сумська розкрила секрет своєї супер смачної паски.

Така глазур для паски не тече і не сиплеться: Ектор Хіменес-Браво розкрив простий рецепт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Коррупция в ВВК: СБУ открыла 14 дел против действий сотрудников в 2024 году

Как дома прорастить траву для домашних любимцев: садоводы озвучили простой метод

Незаконные диагнозы и миллионы долларов: после скандала всплыли сотни жалоб на взяточничество в МСЭК

Германия не пустит всех подряд: украинцев ждут жесткие проверки на границе

Украинцы могут изменить способ получения пенсии: не придется даже выходить из дома

Больше всего боев на Кураховском направлении: Генштаб о ситуации на фронте

Вкусно и просто: пицца на лаваше с колбасой – готовим за считанные минуты

Минимум 2400 грн: пенсионерам готовят доплаты, которые будут зависеть от стажа

Весь секрет в соусе: кулинар дала рецепт сочной и невероятно вкусной курицы

Атака по Сумам: ГСЧС показала последствия вражеской атаки

Оккупанты издеваются над украинскими детьми даже морально: вместо истории – биография путина

Олег Хомяк рассказал, какое завершение войны предлагает Фицо: «Мир, в котором нету осуждения россии»

Новая волна подорожания: как изменились цены на огурцы, перец и помидоры

Новые штрафы угрожают украинцам в некоторых областях: придется выложить 7225 гривен

Как отучить кота лазить по шторам: простые способы, которые точно сработают