Дуже смачна, пухка та з оригінальною глазурʼю: рецепт паски від фіналістки "Мастер Шеф"

Дуже смачна, пухка та з оригінальною глазурʼю: рецепт паски від фіналістки "Мастер Шеф"

Суперфіналістка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася рецептом домашньої паски Панетоне, що виходить дуже повітряною та ароматною.

Напередодні приготування паски потрібно підготувати сухофрукти. Зірка "Мастер Шеф" бере 250 г сухофруктів, заливає їх 30 г рому, додає сік і цедру одного апельсина та залишає на ніч.

Щоб приготувати тісто для Панетоне, спочатку готуємо опару. Змішуємо 180 г теплого молока, 7 г сухих дріжджів, 1 ч.л. цукру та 100 г пшеничного борошна (сильного, вміст білку має бути вище 10 г). "Мастер Шеф" Ольга Рябенко ставить опару в духовку при температурі 37 градусів на 30 хвилин.

Після цього до опари додаємо ще 30 г цукру, 2 яйця, 130 г сильного борошна, замішуємо та ставимо або в холодильник на 12 годин, або на 3 години в духовку при 37 градусах.

Далі нам знадобляться такі інгредієнти:

  • цукор – 180 г
  • яйце – 1 ціле + 3 жовтки
  • ванільний цукор – 2 ч.л.
  • сильне борошно – 300 г
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • вершкове масло – 130 г
  • замочені сухофрукти

Додаємо до першого тіста всі інгредієнти, крім сухофруктів і вершкового масла, та замішуємо протягом 15 хвилин.

Холодне вершкове масло нарізаємо на кубики, ділимо на три частини та частинами вмішуємо тісто. Коли додали все масло, вимішуємо тісто ше 15 хвилин. У кінці додаємо сухофрукти.

Готове тісто лишаємо підходити в теплому місці 2-3 години (має вирости в 2,5 рази). Кожну годину витягуємо тісто. Після цього ділимо тісто на рівні частини, формуємо з них кульки, викладаємо в форми та лишаємо підходити до верху.

Для верхівки Панетоне використовують не звичайну глазур, а мигдальну (макаронаж), для приготування якої нам знадобиться:

  • цукрова пудра – 120 г
  • мигдалеве борошно – 60 г
  • білки яєчні – 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 40 г

Також зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додала мигдальні пелюстки та цукрову пудру для декору.

Змішуємо всі інгредієнти макаронажу до однорідності, викладаємо цю глазур у кондитерський мішок і наносимо на паски по спіралі від центру. Зверху посипаємо паски пелюстками мигдалю, цукровою пудрою та відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку на 35 хвилин.

Готові паски зірка "Мастер Шеф" проколює знизу шпажками та підвішує верхівками донизу, щоб Панетоне не осіли.

Рецепт чудової закуски на Великодній стіл: стане справжнім хітом.

Ольга Сумська розкрила секрет своєї супер смачної паски.

Така глазур для паски не тече і не сиплеться: Ектор Хіменес-Браво розкрив простий рецепт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ