Дуже смачний і ніжний: простий рецепт бананового хліба від зірки "Мастер Шеф"
Зірка проєктів "Мастер Шеф" і "Супермама" Віталіна Мкртчян на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати банановий хліб з коричневим маслом.
"Цей банановий хліб - найвологіший, найніжніший і найсмачніший банановий хліб!", – наголосила кулінар.
Для приготування бананового хліба нам знадобляться такі інгредієнти:
- вершкове масло - 113 г
- цукор - 165 г
- яйця - 2 шт.
- ванілін - 1 ч.л.
- банани (максимально стиглі) - 3 великі
- шоколад - 50 г (на ваш смак)
- борошно - 210 г
- розпушувач - 2 ч.л.
- сіль - 1 ч.л.
У маленькій каструлі учасниця "Мастер Шеф" підрумʼянює масло. Для цього розтоплюємо вершкове масло, доводимо його до піни та варимо ще 3-5 хвилин, періодично помішуючи, поки на дні каструлі не з’являться коричневі плями. Після цього переливаємо масло в миску і трішки збиваємо, щоб швидше охололо.
Після цього додаємо до масла цукор та збиваємо приблизно хвилину. Додаємо яцця, ваніль і збиваємо до однорідності. Додаємо банани, виделкою розминаємо їх і віничком змішуємо масу до однорідності.
У кінці всипаємо борошно з розпушувачем і сіллю та замішуємо густеньке тісто. Шоколад подрібнюємо ножем, частину додаємо в тісто, а трішки лишаємо для декору.
Тісто викладаємо в форму для хліба, застелену пергаментом, і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50-55 хвилин.