Фарширований перець із сиром: кулінар показала простий і оригінальний рецепт
Українці зазвичай фарширують перець мʼясним фаршем і рисом, а от у Греції ця страва має іншу начинку, значно легшу, але не менш смачну.
Цього разу на своїй сторінці в Instagram українська кулінарна блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати перці, фаршировані сиром фета. Цим рецептом із нею поділилася колега з Греції.
Щоб приготувати перець, фарширований сиром по-грецьки, нам знадобляться такі інгредієнти:
- солодкі перці (бажано невеликого розміру) - 7-10 шт.
- сир фета - 300 г
- спеції (орегано, базилік) - за бажанням
- оливкова олія 2 ст.л.
- моцарела (за бажанням) ~ 150г
У перців відрізаємо верхівки та видаляємо насіння.
Фету розминаємо виделкою, додаємо орегано, італійські трави або інші улюблені спеції.
"Греки зазвичай всюди додають орегано", – відзначила кулінар.
Фаршируємо перці фетою, а зверху за бажанням додаємо трішки тертої моцарели.
Складаємо фаршировані перці в форму для запікання, зовні трішки змащуємо перчики олією та відправляємо їх у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20-25 хвилин.
Раніше блогерка також поділилася рецептом грецького соусу дзадзикі, для приготування якого нам знадобиться 500 г грецього йогурту, 1 великий огірок (натираємо його на крупній тертці та відтискаємо від зайвої вологи), 2-3 зубчики часнику, 1-2 ст.л. олії, сіль, перець і лимонний сік за смаком.