Фірмовий рецепт: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як приготувати смачні та тоненькі млинці
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася з українцями своїм фірмовим рецептом смачних і тоненьких млинців.
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова використовує для приготування млинців такі інгредієнти:
- яйця - 300 г (6 шт.)
- молоко - 0,5 л
- окріп - 250 мл
- борошно - 250 г
- цукор - 1 ст.л.
- олія соняшникова - 40 г
- вершкове масло - 30 г
- сіль - 0,5 ч.л.
Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова віничком розмішує яйця, додає молоко та перемішує до однорідності.
Далі, аби не було грудочок, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова висипає в окрему миску борошно, додає до нього трохи яєчно-молочної суміші (приблизно 1 склянку) та починає віничком вимішувати однорідне тісто, яке має консистенцію домашньої сметани.
Потім змішуємо тісто з рештою молочно-яєчної суміші, додаємо сіль, цукор, олію та розтоплене вершкове масло, а також секретний інгредієнт - окріп. Перемішуємо все до однорідності.
"По-перше, вершкове масло від холоду не збігається зверху такими грудочками. По-друге, в тісто дуже швидко клейковина виділяється, тісто дуже швидко стає вже готовим для випікання. Тут безліч переваг", – наголосила "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
На розігрітій пательні смажимо тоненькі млинці з обох боків. Перед першим млинцем кулінар трішки змащує пательню топленим вершковим маслом.