Форшмак з оселедця: Міша Кацурін розкрив унікальний одеський рецепт без яблук
Про цей рецепт форшмаку відомий фудблогер і ресторатор Міша Кацурін розповів, знаходячись в Одесі, пише Politeka.net.
Для приготування форшмаку, за словами Кацуріна, необхідні такі інгредієнти: норвезький оселедець Матіас, анчоуси, сир Філадельфія, топлене масло, вершкове масло, ікра оселедця, зелена цибуля і хала - єврейський святковий хліб у вигляді плетінки із здобного дріжджового тіста.
Перший крок у приготування страви Форшмак – в блендер поміщаємо сир Філадельфія, почищений оселедець і топлене масло.
Ретельно міксуємо. Далі оселедцево-вершкова маса проціжується крізь сито для більш оксамитової текстури.
Наступний крок у приготуванні страви Форшмак – додаємо анчоуси.
«Замішуємо всю цю спокусу», - коментує Кацурін хід приготування страви Форшмак на своєму YouTube-каналі.
Далі викладаємо у баночку рибний крем, до нього додаємо ложку вершкового масла і все це декорується апетитними гірками оселедцевої ікри, припорошуємо порізаною зеленою цибулею.
Намазуємо хліб, або, як показав Міша Кацурін шматок хали вершковим маслом і підсмажуємо до золотавої скоринки.
На підсмажений хліб викладаємо форшмак.
От і все, форшмак за рецептом, про який Міша Кацурін дізнався в одному з ресторанів Одеси, готовий.
Зазначимо, що традиційно форшмак готують з оселедця та додають цибулю, яйця, кислі зелені яблука та маргарин або вершкове масло.
В перекладі з німецької форшмак означає "закуска", але відноситься ця страва до класичної єврейської кухні.
Форшмак дуже смачно подавати з відвареною картоплею, але найпопулярніший спосіб подачі цієї страви з оселедця на смаженому тості.
Оля Полякова розкрила рецепт сніданку, який стане улюбленим.
Прозорий і насичений: рецепт ідеального бульйону від відомого шеф-кухаря.
Потрібен лише один банан - новий рецепт млинців за три хвилини.