Гарбузовий манник у лимонному сиропі: рецепт без борошна та яєць для ласунів
Якщо ви вважаєте, що гарбуз – не ваш продукт, спробуйте цей гарбузовий манник і, можливо, зміните думку. Це ніжний та солодкий десерт без борошна та яєць, але дуже ситний та смачний, ідеально підходить для затишного чаювання.
Рецептом поділилася Українська бабуся у Facebook.
Отже, що знадобиться:
- Гарбуз – 300 г (вже натертий)
- Лимон – 1 шт.
- Кефір – 250 мл
- Цукор – 100 г (в тісто) + 150 г (у сироп)
- Манна крупа – 270 г
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Вода – 120 мл
Спосіб приготування:
- Підготуйте гарбуз: очистіть, натріть на тертці та з'єднайте з кефіром, цукром та манкою.
- Додайте розпушувач та натріть трохи лимонної цедри для аромату.
- Перемішайте все віночком - ніякого клопоту з борошном і маслом!
- Розігрійте духовку до 180 ° С, змастіть|змазати| маслом|мастилом| і вилийте туди тісто.
- Випікайте близько 45 хвилин|мінути|. Перевірити готовність можна зубочисткою – якщо вона суха, манник готовий.
Фінальний штрих – лимонний сироп:
- У каструльці змішайте воду та цукор, додайте сік лимона.
- Доведіть до кипіння та проваріть 3 хвилини на середньому вогні.
- Залийте готовий манник сиропом. Не лякайтеся, якщо він «плаває» – вже через 30 хвилин сироп убереться.
Бажаєте на максимум смаку? Залишіть манник просочуватися на ніч, і вранці він просто бомбичним!
Крім того, Знай.ua повідомляв, від цього залежатиме якість яєць: як правильно годувати курок цієї зими
Поделиться сюжетом