Гості будуть у захваті: рецепт смачного печінкового торта з вертикальними коржами
Рецептом апетитного печінкового торта з вертикальними коржами поділилася українська фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина.
Для приготування печінкових млинців-коржів беремо такі інгредієнти:
- печінка куряча - 500 г
- яйця - 4 шт.
- борошно - 200 г
- сіль і перець - за смаком
- молоко ~ 200-250 г
Для начинки беремо:
- сир вершковий - 300 г
- майонез - 150 г
- сметана - 150 г
- часник - 2-4 зуб.
- сіль, перець, гірчиця - за смаком
- желатин - 15 г + 90 г води
Печінку пропускаємо через мʼясорубку, солимо, перчимо, додаємо яйця, борошно та добре перемішуємо. Після цього частинами вливаємо молоко та перемішуємо. Тісто за консистенцією має бути як кефір.
Випікаємо тоненькі млинці на розігрітій сковороді до румʼяності з обох боків.
Желатин заливаємо холодною водою та чекаємо, щоб він набух. Далі розтоплюємо його або в мікрохвильовці в імпульсному режимі, або на маленькому вогні, не доводячи до кипіння.
Для начинки змішуємо вершковий сир, майонез, сметану, натертий чи вичавлений через прес часник, трішки гірчиці. Доводимо до смаку сіллю та меленим перцем. У кінці вливаємо желатинову масу та перемішуємо начинку до однорідності.
Стопку готових млинців розрізаємо на три смужки однакової ширини. Кожен шматочок млинця змащуємо начинком та ставимо на тарілку для подачі по спіралі. Готовий торт смащуємо залишками начинки та відправляємо для стабілізації в холодильник на кілька годин.