Готуємо, як щур: рецепт овочевого рататуя, вийде краще, ніж у Габріеля з "Емілі в Парижі"
Рататуй – класична прованська страва, яка готується дуже легко.
Вона актуальна в літній та осінній періоди, адже овочі у цей час віддають усі свої смаки. Цю страву може приготувати будь-яка господиня.
Для приготування Рататуя потрібні такі інгредієнти:
-
Баклажани – 600 грамів;
-
Кабачки – 600 грамів;
-
Томати – 7 штук;
-
Цибуля – 2 штуки;
-
Перець солодкий – 4 шт.;
-
Часник – 4 зубчики;
-
Оливкова олія – 1 столова ложка;
-
Паприка мелена – 1 чайна ложка;
-
Прованські трави – до смаку;
-
Сіль – до смаку.
Цибулю нарізати дрібно і обсмажити на оливковій олії до прозорості. З 3 томатів зняти шкіру, а з перцю видалити плодоніжку та насіння. Наріжте очищені овочі кубиком і відправте в цибулю на сковороду. Овочі слід обсмажувати протягом 10 хвилин, зняти з плити та подрібнити блендером. Суміш має містити консистенцію густого соусу. Подрібнені овочі потрібно вистелити на лист рівним шаром.
Увімкніть духовку на 180 градусів. Поки духова шафа гріється, необхідно кабачки та баклажани помити та очистити від шкіри. Всі ці овочі, включаючи томати, нарізати кружальцями завтовшки 5 міліметрів. Викладіть їх на соус у вертикальному положенні, а наприкінці трохи посоліть. Помажте зверху оливковою олією з часником, паприкою та прованськими травами. Форму накрийте фольгою та відправте в духовку на півгодини. Після 30 хвилин фольгу потрібно зняти і поставити запікатися ще на 20 хвилин, щоб овочі трохи засмажили і підсушилися. Готову страву можна посипати дрібно нарізаною зеленню, сиром та подавати на стіл.
Раніше ми повідомляли про рис з гарбузом - гарна та бюджетна ідея: осінній рецепт із невеликим секретом.