Готується за лічені хвилини: рецепт ніжного торта "Пломбір" на сковороді
Ніжний та неймовірно смачний торт "Пломбір" можна приготувати в домашніх умовах за лічені хвилини – на звичайній пательні та з простих інгредієнтів.
Рецептом поділилася українська кулінарна блогерка Valerikiry. Для тіста-крихти нам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 250 г
- цукор - 250 г
- вершкове масло - 120 г
- сіль - дрібка
Для крему беремо:
- яйця - 2 шт.
- сметана 20% - 500 г
- крохмаль - 1 ст.л.
- цукор - 120 г
- ванільний цукор - 20 г
- вершкове масло - 50 г
Спершу готуємо тісто. Борошно з цукром, сіллю та холодним вершковим маслом розтираємо руками в крихту. Тісто-крихту обсмажуємо на середньому вогні до золотистості (приблизно 5 хвилин), постійно помішуючи.
Щоб приготувати крем, спочатку злегка збиваємо віничком яйця з цукром. Додаємо сметану, сіль, крохмаль і ставимо на плиту. Проварюємо суміш, постійно її помішуючи, до загущення та кипіння. Після цього знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло, ванільний цукор і перемішуємо до однорідності.
Кулінар використала розʼємну форму діаметром 20 см. Дно та боки форми застеляємо фольгою чи пергаментом. Тепер збираємо торт: на дно насипаємо крихту, потім рівномірно викладаємо шар крему і так чергуємо чотири рази.
За бажанням можна прикрасити торт "Пломбір" мигдалевими пелюстками. Відправляємо тортик на 6-8 годин у холодильник, а потім дістаємо з форми та можна подавати.