Готуйте зараз і кайфуйте взимку: рецепт компоту з абрикосів та вишень, ніколи не пошкодуєте, що зробили
Влітку настає період, коли господині починають робити різні заготівлі, щоб вся родина та гості могли ласувати сезонними продуктами цілий рік.
Мало хто знає, але абрикоси та вишня добре поєднуються, тому компот з них виходить дуже смачним. До того ж для такої заготівлі на зиму знадобиться лише три інгредієнти – свіжі плоди, цукор та вода. Однак пропорції можна змінювати, виходячи з власних переваг та кількості банок.
Інгредієнти:
- Абрикоси 500 г
- Вишня 200 г
Для сиропу:
- Вода 1 л
- Цукор 600 гр
Як приготувати компот, покроковий рецепт:
- Закип'ятіть воду, всипте цукор і заважайте, доки він не розчиниться. Потім зніміть готовий сироп із вогню. Абрикоси та вишню ретельно промийте.
- Абрикоси акуратно надріжте та видаліть кісточки. З вишень також. Нафаршуйте абрикоси вишнями.
- Викладіть абрикоси в літрові банки, залийте гарячим сиропом та накрийте кришками. Поставте банки у велику каструлю із теплою водою, доведіть до кипіння та стерилізуйте 15 хвилин.
- Герметично закрийте банки кришками і дайте охолонути за кімнатної температури. Тримайте в темному прохолодному місці.
Раніше ми повідомляли про ласощі, яким позаздрила б сама Роксолана: приготуйте ніжний десерт - "молочну халву".
Поделиться сюжетом