Гречка вийде неймовірно смачною: кулінар показала покращений рецепт

Гречка вийде неймовірно смачною: кулінар показала покращений рецепт

Українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан показала, як приготувати смачнющу гречану кашу з овочами та куркою в духовці – рецепт дуже простий.

"Я обожнюю гречану кашу! А саме цей варіант приготування викликав в мене справжній захват. Каша виходить ніжною та соковитою, повністю просоченою смаками", – розповіла кулінар.

Для цього рецепту нам знадобляться:

  • курячі гомілки - 8 шт.
  • гречана крупа - 300 г
  • цибуля - 1 велика
  • часник - 2 зуб.
  • морква - 1 велика
  • бекон - кілька слайсів
  • сіль, перець, копчена паприка - за смаком
  • окріп ~ 550 мл
  • олія для смаження

Овочі чистимо. Моркву та цибулю нарізаємо кубиками середнього розміру, часник – дрібно. Бекон нарізаємо на невеликі смужки.

На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо курячі гомілки до золотистої скоринки з усіх боків. Обсмажені ніжки прибираємо на тарілку. На тій самій пательні обсмажуємо бекон, цибулю, часник і моркву – приблизно 5-7 хвилин.

У форму для запікання (або в ідеалі в чавунну каструлю) викладаємо попередньо промиту гречану крупу, обсмажені овочі з беконом, а зверху гомілки. Додаємо сіль, перець, копчену паприку за смаком і заливаємо окропом, щоб вода повністю вкрила гречку і майже повністю гомілки.

Накриваємо кришкою або добре прикриваємо фольгою та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1-1,5 години – і наша гречка готова.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как и когда посадить ежевику осенью саженцами: топ советов от садоводов

Десерт "Лед и огонь": упрощенный рецепт от известного повара, который поразит ваших гостей

Как правильно хранить урожай свеклы зимой: важные советы и секреты от профессионалов

Остановитесь с консервацией, ведь придется выкидывать: сколько можно хранить варенье, соленья и компоты

Чем обработать сад от вредителей осенью: эксперты назвали лучшие методы

Опасная бактерия живет в рыбе и "пожирает людей": женщина осталась без рук и ног после ужина

Цены на топливо изменились: сколько стоит заправить полный бак

Заливной пирог с луком и яйцом: легкий и полезный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Для чего используют кондиционер для белья и нужен ли он при стирке: мифы, в которые вы верите

"Придется повышать вдвое": украинские интернет-провайдеры готовят новые тарифы

Как подготовить грядку под чеснок осенью: правила гарантированного урожая от хозяек

Повестки будут вручать "прозрачно" – ТЦК обязали к новым правилам

500 гривен на продукты от "Ощадбанка": как получить

В Харьковской области волонтер ограбил ребенка: вместо наказания хотел на фронт

Людей предостерегли от выхода на пенсию: сразу станете старыми и больными