Гречка вийде неймовірно смачною: кулінар показала покращений рецепт
Українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан показала, як приготувати смачнющу гречану кашу з овочами та куркою в духовці – рецепт дуже простий.
"Я обожнюю гречану кашу! А саме цей варіант приготування викликав в мене справжній захват. Каша виходить ніжною та соковитою, повністю просоченою смаками", – розповіла кулінар.
Для цього рецепту нам знадобляться:
- курячі гомілки - 8 шт.
- гречана крупа - 300 г
- цибуля - 1 велика
- часник - 2 зуб.
- морква - 1 велика
- бекон - кілька слайсів
- сіль, перець, копчена паприка - за смаком
- окріп ~ 550 мл
- олія для смаження
Овочі чистимо. Моркву та цибулю нарізаємо кубиками середнього розміру, часник – дрібно. Бекон нарізаємо на невеликі смужки.
На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо курячі гомілки до золотистої скоринки з усіх боків. Обсмажені ніжки прибираємо на тарілку. На тій самій пательні обсмажуємо бекон, цибулю, часник і моркву – приблизно 5-7 хвилин.
У форму для запікання (або в ідеалі в чавунну каструлю) викладаємо попередньо промиту гречану крупу, обсмажені овочі з беконом, а зверху гомілки. Додаємо сіль, перець, копчену паприку за смаком і заливаємо окропом, щоб вода повністю вкрила гречку і майже повністю гомілки.
Накриваємо кришкою або добре прикриваємо фольгою та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1-1,5 години – і наша гречка готова.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.